Παναθηναϊκός: Ο Κουρμπέλης και οι 425 μέρες ενός Γολγοθά που τέλειωσε!

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τον αρχηγό του… Ο Δημήτρης Κουρμπέλης επέστρεψε υγιής και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τον αρχηγό του… Ο Δημήτρης Κουρμπέλης επέστρεψε υγιής και είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ούτε μία, ούτε δύο… 425. Τόσες ήταν οι μέρες που μεσολάβησαν από τη 12η Δεκεμβρίου του 2020, μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2022. Όταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης πάτησε ξανά στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας και άφησε πίσω του την περιπέτεια με το σύνδρομο των κοιλιακών.

Κατά μία σατανική σύμπτωση, ακόμα και το λεπτό της αλλαγής έμοιαζε σαν μία συνέχεια των δύο παιχνιδιών. Στις 12/12/2020, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Κουρμπέλης αντικαταστάθηκε στο 72′ από τον Σερπέζη. Το απόγευμα της Τετάρτης (9/10), ο Κουρμπέλης αντικατέστησε στο 74′ τον Χατζηγιοβάνη. Σαν η μοίρα να επανέφερε τον διεθνή αμυντικό χαφ στο τάιμινγκ που είχε σταματήσει.

Σε αυτές τις 425 μέρες, ο Κουρμπέλης πέρασε τον δικό του ποδοσφαιρικό Γολγοθά. Γιατί το σύνδρομο τον έθεσε νοκ-άουτ στο step up της καριέρας του. Ο Κουρμπέλης ήταν στυλοβάτης στον Παναθηναϊκό και είχε καθιερωθεί στην Εθνική Ελλάδας, υπό τις οδηγίες του Φαν Σιπ. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να πέφτει τόσο απότομα από το απόγειο του…

Η αρχή της ταλαιπωρίας του Κουρμπέλη 

Ο Κουρμπέλης είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 19 Δεκεμβρίου του 2020, μήπως και κατάφερνε να παίξει. Τελικά, ο Λάζλο Μπόλονι τον απέκλεισε από την 20άδα και ο ποδοσφαιριστής είδε το ματς από την εξέδρα. Τις επόμενες μέρες άρχισε συντηρητική αγωγή για τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, αλλά επειδή δεν τις ξεπερνούσε, στις 20 Ιανουαρίου του 2021 ο Κουρμπέλης υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση. Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης προέβλεπε την επιστροφή του Αρκάδα μέσου μετά από 1,5 μήνα, αλλά έμελε να διαψευστεί.

Ο Κουρμπέλης δεν έπαιξε ξανά την προηγούμενη σεζόν και ορίστηκε νέος στόχος, να ενσωματωθεί στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Επειδή οι ενοχλήσεις δεν υποχωρούσαν, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού επισκέφτηκε δύο ειδικευμένους γιατρούς στο Μόναχο και στη Μπολόνια, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής και η αποκατάσταση είχε εξελιχτεί ομαλά. Όμως, ο Κουρμπέλης συνέχιζε να πονάει. Γιατί; Δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση, αφού το σύνδρομο των κοιλιακών είναι εξ ορισμού αχαρτογράφητο…

Η ώρα της επιστροφής στον Παναθηναϊκό 

Οι ενοχλήσεις υποχώρησαν προσωρινά, ο Κουρμπέλης έπαιξε σε δύο φιλικά στα τέλη Αυγούστου και το «come back» ήταν ορατό. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ο 28χρονος αμυντικός χαφ ένιωσε ξανά πιο δυνατούς πόνους και άρχισε πάλι να γυμνάζεται ατομικά. Η λύση δεν ήταν ξεκάθαρη ακριβώς επειδή ήταν απροσδιόριστο το πρόβλημα, μιας και οι εξετάσεις ήταν καθαρές αναφορικά με την επέμβαση.

Ήταν σαφές πως το ζήτημα ήταν και ψυχολογικό, αφού ο παίκτης δεν ένιωθε άνετα. Ο Κουρμπέλης ζήτησε να επιστρέψει στη γενέτειρα του στην Αρκαδία για ένα διάστημα και να συνεχίσει εκεί ένα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, μαζί με τον γιατρό του. Ένα αίτημα που η διοίκηση το αποδέχτηκε και ο παίκτης πέρασε σχεδόν 1,5 μήνα στον τόπο του, με τους δικούς του ανθρώπους. Όλες οι παράμετροι έπαιξαν ρόλο, αλλά ο Κουρμπέλης γύρισε τον Νοέμβριο στο Κορωπί πιο ήρεμος και σε καλύτερη κατάσταση.

Η επάνοδος του αρχηγού στη Superleague

Μετά από μερικά φυσιολογικά και μικρής έκτασης «μπρος-πίσω», ο Κουρμπέλης ατσαλώθηκε ψυχολογικά και τον Ιανουάριο γυμνάστηκε σε πολύ πιο έντονους ρυθμούς για τη μεγάλη επιστροφή. Το πρώτο βήμα ήταν η ενσωμάτωση στις προπονήσεις της ομάδας και το επόμενο η παρουσία του στην αποστολή του ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένας περίεργος συμβολισμός, αφού στην Τούμπα ήταν για τελευταία φορά ενεργό μέλος του Τριφυλλιού και εκεί επέστρεψε ξανά.

Στην Καρδίτσα έκανε το πιο καθοριστικό, αφού εμφανίστηκε ξανά στη δουλειά του: σε μία αναμέτρηση. Για λίγο, όχι στην κατάσταση που θέλει και μπορεί, αλλά πλέον ο διεθνής αμυντικός χαφ έχει γυρίσει. Με τον επόμενο στόχο να έχει τεθεί: να είναι πανέτοιμος στην έναρξη των Play Off μέσα στον Μάρτιο. Μάλιστα, ο Κουρμπέλης αναμένεται να αρχίσει βασικός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στις 6 Μαρτίου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Superleague.

 Οι λύσεις που θα δώσει στον Γιοβάνοβιτς

Τι αλλάζει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η επιστροφή του Κουρμπέλη; Καταρχάς, θα υπάρχει ένας παίκτης με μεγάλη επιρροή στα αποδυτήρια. Το ρόστερ δεν έχει πολλές προσωπικότητες και ο Κουρμπέλης είναι μία από αυτές. Κατά δεύτερον, ο Σέρβος θα έχει στη διάθεση του έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή, σε μία γραμμή που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κουρμπέλης έχει διακριθεί ως αμυντικός χαφ και αυτή είναι η φυσική θέση του. Ωστόσο, μπορεί με άνεση να βοηθήσει στο κέντρο της άμυνας, εφόσον παραστεί ανάγκη. Επειδή ο Σάρλια και ο Πούγγουρας δεν αναπλήρωσαν με επάρκεια τον Σένκεφελντ και τον Βέλεθ όταν έλειψαν, ο Κουρμπέλης είναι μία λύση για τον Γιοβάνοβιτς, σε ενδεχόμενο απώλειας του Ισπανού ή του Ολλαδού.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News