Γουλβς - Άρσεναλ 0-1: Έκανε τους «λύκους»... αρνάκια και «έπιασε» πεντάδα

Η Άρσεναλ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Γουλβς για την 24η αγωνιστική της Premier League

Σε ένα ματς με «πλούσιο» θέαμα και ωραίο ποδόσφαιρο, η Άρσεναλ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Γουλβς για την 24η αφωνιστική της Premier League. 

Το πρώτο δεκάλεπτο του ματς δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση, ενώ ως το 20ο λεπτό ουδεμία ομάδα δεν είχε πραγματοποιήσει κάποια τελική. Οι «κανονιέρηδες» δημιούγησαν την πρώτη του καλή στιγμή στο 22′, με τον Γκάμπριελ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να σταματά στην άμυνα της Γουλβς.

Γκάμπριελ vs Σα

Ήταν να μην «πάρει» φόρα η Άρσεναλ, αφού στο 25′ έκανε το 1-0, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερν του Μαρτινέλι, ο Γουάιτ πήρε την κεφαλιά και ο Γκάμπριελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Λακαζέτ στον Σα, ωστόσο το VAR μέτρησε κανονικά το γκολ.

Το ματς συνεχίστηκε χωρίς αξιόλογες φάσεις, με την Γουλβς να δοκιμάζει να απειλήσει στο 37′ με την κεφαλιά του Χιμένες να μπλοκάρεται εύκολα από τον Ράμσντεϊλ. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Ποντένσε, να δίνει εξαιρετική μπαλιά στον Σεμέδο, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Άρσεναλ είχε μονδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 43′, όταν ο Σάκα γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σούταρε ο Λακαζέτ και ο Σα μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι «λύκοι» βγήκαν στην επίθεση

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «λύκοι» έδειξαν από νωρίς τα… δόντια τους, με τον Τρινκάο να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά αλλά να τελειώνει βιαστικά την φάση. Η Γουλβς συνέχισε να πιέζει με τον Ποντένσε να κάνει εξαιρετικό σπριντ στο 59΄να δίνει πάσα στον Χιμένεθ, ο οποίος όμως δεν την εκμεταλλεύτηκε.

H Άρσεναλ αναζητούσε δεύτερο ακόμη γκολ, επιλέγοντας έναν πιο επιθετικό τρόπο παιχνίδιου, με τον Μαρτινέλι να βλέπει κόκκινη κάρτα στο 69′. Οι «κανονιέρηδες» έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, όταν στο 71′ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τζάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

H Γουλβς ασκούσε «ασφυκτική» πίεση στους φιλοξενούμενους, ωστόσο δεν μπορούσε να πετύχει κάποιο γκολ. Στο 83′ από γύρισμα του Χιμένες, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Ράμσντεϊλ, με τον Τσικίνιο να επιχειρεί κεφαλιά και τον Χόλντιγκ να διώχνει.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις στημένες φάσεις και παρά την υπεροχή της στο ματς, δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στα λεπτά των καθυστερήσεων με την Άρσεναλ, να παίρνει την νίκη.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι, Σαϊς, Σεμέδο, Ντεντόνκερ, Νέβες, Μαρσάλ, Τρινκάο, Χιμένες, Ποντένσε

AΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντέιλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τιένρι, Πάρτει, Τζάκα, Σάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι, Λακαζέτ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News