ΑΕΚ: O Γιαννίκης δεν έχει άστρο

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για ένα από τα μεγάλα προβλήματα της θητείας του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ: Την έλλειψη τύχης!

Το έλεγε στέλεχος της ΑΕΚ τα παλαιά χρόνια. Είναι ακόμη και τώρα «πολύ μέσα» στα πράγματα: «ο καλός προπονητής πάνω απ’ όλα χρειάζεται να έχει άστρο»! Υπερβολή ή όχι, είναι πραγματικότητα. Γιατί αν τα πράγματα εκεί που το θέλεις πολύ δεν πάνε… πρίμα, σχεδόν καταστρέφεσαι. Ναι, η τύχη βοηθά τους ικανούς κατά το κοινώς λεγόμενο. Στον αντίποδα, όμως, λίγοι είναι όσοι λειτουργούν με γνώμονα τη σύνεση και τη λογική αλλά έχουν σύντροφό τους τη γκίνια;

Πιο τραγικά από τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, είναι ο τρόπος που έρχονται αυτά

Ο Αργύρης Γιαννίκης ακούει τα μύρια όσα το τελευταίο διάστημα στα Σπάτα. Για τις αλλαγές που κάνει, τις άλλες που δεν κάνει (!), την κακή διαχείριση του ρόστερ, τις ψυχρές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, ακόμη ακόμη και για το έλλειμμα επικοινωνίας που βγάζει. Τι αποτελέσματα φέρνει ο προπονητής; Τραγικά. Ακόμη τραγικότερο όμως είναι το πώς έρχονται οι ήττες στην ΑΕΚ. Ιδού η μικρή ιστορία, μικρή μα τόσο διδακτική. Ας αφήσουμε τον ΟΦΗ των τόσων ελλείψεων που «γύρισε» το ματς. Κάτι ανάλογο έκανε ο Παναιτωλικός με γκολ μέσα σε πέντε λεπτά , φυσικά προς το τέλος του ματς (79’, 84’), με τον Μεντόσα να βάζει το γκολ της ζωής του για το 1-2 από απίστευτα μακρινή απόσταση. Ο Βόλος νίκησε στο ΟΑΚΑ και βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο 85’, ο δε Αρης νίκησε την ΑΕΚ με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων! Και ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης είδε στο τέλος του ματς τον Εμβιλά να σκοράρει και άφησε στον άσο την ΑΕΚ.

Αυτά στο πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο και στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είχαμε τα ακόλουθα: γκολ και στην Τούμπα αλλά και στο Ολυμπιακό Στάδιο που δεν μέτρησαν, επειδή ήταν τα…κορδόνια οφ σάιντ του Τσούμπερ και του Μήτογλου. Ούτε η τεχνολογία δεν επιβεβαιώνει στο 100% πως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένοι. Η δε ισοφάριση στην έδρα της Ενωσης προέκυψε με σουτ του Κούρτιτς από αυτά που τα αποκαλείς «μοναδικά» και συνέβη στο πέμπτο λεπτό μετά το 90’!

Η ΑΕΚ έχει πλέον ψυχολογικό θέμα όσο οι αγώνες οδεύουν στη λήξη τους

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο καθένας μπορεί να τα «διαβάσει» κατά το δοκούν. Η ΑΕΚ έχει θέμα ψυχολογικό όσο οι αγώνες οδεύουν στη λήξη τους. Η ΑΕΚ στερείται καλής φυσικής κατάστασης. Η ΑΕΚ δεν έχει καλό πάγκο προκειμένου να ενισχυθεί όταν η μπάλα «καίει». Ο Γιαννίκης εμφανίζεται φοβισμένος και γυρίζει πίσω την ομάδα. Ο Γιαννίκης κάνει λανθασμένες αλλαγές. Ο Γιαννίκης δεν εμπνεύει τους ποδοσφαιριστές του.

Σωστά ή λάθος, είναι ένα μείγμα των όσων ακούγονται από το κοινό. Και όλα καταλήγουν στο εξής αδιαμφισβήτητο: ο Αργύρης Γιαννίκης ΔΕΝ έχει άστρο!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News