Ελένη Τοπαλούδη: Η σπαρακτική αγκαλιά της μάνας με τη μάνα της Γαρυφαλλιάς στο Εφετείο

Ελένη Τοπαλούδη, βιασμός, δίκη

Με τα χέρια τους ενωμένα, τα κεφάλια γερμένα η μια στον ώμο της άλλης, με τις αγκαλιές τους ανοιχτές και μια διαφορετική αλλά και τόσο κοινή τραγωδία να τις συνοδεύει, οι δύο μητέρες της Ελένης Τοπαλούδη και της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο δίνουν η μια κουράγιο στην άλλη.

Είναι δύο γυναίκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατάματα τον αδιαχείριστο πόνο της απώλειας των παιδιών τους από χέρια εγκληματιών. Ημέρα έναρξης της δίκης για τον βιασμό και η άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018, η μάνα της Γαρυφαλλιάς είναι εκεί, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Πλησιάζει τη μητέρα της Ελένης και χωρίς να μιλούν πέφτουν η μια στην αγκαλία της άλλης και κλαίνε.

Το Εφετείο καλείται να αποφανθεί αν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας της Ελένης θα καταδικαστούν σε μικρότερη ποινή ή αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή της ισόβιας και επιπλέον 15ετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου.

Σε ένα ξέσπασμα ψυχής η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε να μην μειώνονται τα ισόβια. «Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή» δήλωσε έξω από το Εφετείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News