Δημήτρης Διαμαντίδης: «Πρέπει ως Παναθηναϊκός να σημαδέψουμε το Κύπελλο»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ηρακλή.

Ο θρυλικός αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην πορεία αλλά και τους στόχους της ομάδας, αλλά και στον ρόλο του ως πρεσβευτή της Κύπρου, στην προσπάθειά της να φέρει έναν όμιλο του EuroBasket 2025 στη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαμαντίδη:

Για τον ρόλο του ως πρεσβευτή της Κύπρου ενόψει του EuroBasket του 2025 και τη διεκδίκηση ενός ομίλου της διοργάνωσης:

«Ναι, γίνεται μία προσπάθεια από την ομοσπονδία για έναν όμιλο της τελικής φάσης. Έγινε μία συζήτηση και ζήτησαν τη βοήθειά μου, εγώ δέχτηκα και πλέον είμαστε σε μία διαδικασία και παλεύουμε για να πάρει η Κύπρος τη διοργάνωση. Ακούμε καλά πράγματα και η απόφαση είναι να ληφθεί τέλη Μαρτίου. Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος διεκδικεί ένα κομμάτι της διοργάνωσης, έχει ένα πολύ καλό γήπεδο και θα είναι θετικό και για τη δική μας Εθνική. Στην περίπτωση που η Ελλάδα προκριθεί η ομοσπονδία έχει δικαίωμα να προσκαλέσει μία ομάδα και θα είναι σα να παίζουμε εντός έδρας. Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι χώρες που είναι πολύ κοντά».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση, ένα γκρουπ ανθρώπων προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα ανταγωνιστική. Θα θέλαμε να είμαστε καλύτεροι στην EuroLeague αλλά έχουμε άλλα 10-11 παιχνίδια. Παραμένει στόχος το πρωτάθλημα αλλά και φυσικά το Κύπελλο σε μία εβδομάδα. Πρέπει να σημαδέψουμε τον στόχο αυτόν αλλά για να μπορέσουμε να τον κακακτήσουμε θα πρέπει να είμαστε αγωνιστικά πολύ καλοί, χωρίς ατυχίες τραυματισμών και κρούσματα κορωνοϊού. Θέλουμε να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, τον Προμηθέα και να προκριθούμε στον τελικό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News