Παναιτωλικός - Λαμία 1-0: Ο Νταγκό έφερε ξανά την... χαρά στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος από την Λαμία και μετά από σωρεία ευκαιριών, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 με το πρώτο γκολ του Νταγκό με την φανέλα της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος από την Λαμία και μετά από σωρεία ευκαιριών, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 με το πρώτο γκολ του Νταγκό με την φανέλα της ομάδας του Αγρινίου.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούσε να έχει σκοράρει και άλλα τέρματα, όμως βρήκε απέναντί της τον εξαιρετικό Γκαραβέλη.

Έτσι ο Παναιτωλικός έβαλε τέλος στο σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και πάτησε στη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καταιγισμός ευκαιριών χωρίς αντίκρισμα για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς κόντρα στην Λαμία και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Βέργος με τον Νταγκό ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της επίθεσης των γηπεδούχων και ταλαιπωρούσαν συνεχώς την άμυνα της Λαμίας.

Πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Αναστασίου, με το σουτ του Βέργου να μπλοκάρει ο Γκαραβέλης, ενώ στο 5′, ο Νταγκό μετά από ωραία προσπάθεια είδε τον τερματοφύλακα της Λαμίας να του λέει «όχι».

Το σχήμα του Μιχάλη Γρηγορίου, με τους Καραμάνο και Βέλλιο σε 4-4-2 δεν λειτουργούσε, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει συνεχώς χώρους.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, με τον Γκαραβέλη να βρίσκει τις απαντήσεις σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις.

Ο Νταγκό ξεκλείδωσε την άμυνα της Λαμίας

Ο Παναιτωλικός μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως τελείωσε και το πρώτο. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνέχισε να ψάχνει το γκολ και τελικά το βρήκε με τον καλύτερο παίκτη του στο ματς, τον Νταγκό.

Ο Μεντόσα έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση με μία κούρσα 30 μέτρων, άφησε την μπάλα στον Φλόρες, με τον Νταγκό να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας. Ο Ιβοριανός συνέκλινε προς τον άξονα, ξέφυγε από τους αντιπάλους του και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-0 στο 56′.

Οι αλλαγές δεν βγήκαν στην Λαμία

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές με σκοπό να αλλάξει την ροή του αγώνα και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στα πρώτα λεπτά φάνηκε πως η Λαμία πήρε κάποια μέτρα και προσπάθησε να απειλήσει, όμως μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και μάλιστα έψαξε και το δεύτερο γκολ. 

Στο 80′ ο Ντουάρτε προσπάθησε να κρεμάσει τον Γκαραβέλη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ τέσσερα λεπτά μετά, το χλιαρό σουτ του Φλόρες σταμάτησε ο Γκαραβέλης.

Η Λαμία έκανε μία τελευταία προσπάθεια δίχως να τα καταφέρει, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τους τρεις βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, παίρνοντας τεράστια βαθμολογική ανάσα, με την ομάδα της Φθιώτιδας από την άλλη να μένει στην 12η θέση.

Ενδεκάδες:

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον(77′ Βργκοτς), Χουχούμης, Ντίας(85′ Τσιγγάρας), Νταγκό(76′ Μόρσεϊ), Φλόρες, Μεντόσα(59′ Ντουάρτε), Αντούνες, Βέργος

Λαμία: Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπεχαράνο,Τζανδάρης(62′ Αραμπούλι), Μπανγκουρά(68′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος(46′ Νούνιες)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News