Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Και... με τη βούλα σε τροχιά Ευρώπης!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο πέναλτι και έφτασε στο εύκολο 3-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, παραμένοντας στην εξάδα και σε τροχιά Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος και έφτασε στο εύκολο 3-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Ριζούπολη για τη νίκη και για να χτίσει σε αυτή ήθελε γρήγορο γκολ. Βρήκε δύο, αμφότερα από το σημείο του πέναλτι.

Ήταν… υπόθεση τεσσάρων λεπτών για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παλάσιος στο 13′ (την παράβαση κέρδισε ο Αϊτόρ) και με επίσης εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αίτόρ στο 17′ (την παράβαση κέρδισε ο Ιωαννίδης).

 

Πριν από το 0-2 ο Παναθηναϊκός δεν είχε παρουσιάσει κάτι. Ο Απόλλων ήθελε να βραχυκυκλώσει τη δημιουργία των φιλοξενούμενων και το παιχνίδι ήταν περισσότερο μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός, όμως, βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, πήρε σημαντικό προβάδισμα και το μόνο που ήθελε ήταν να διαχειριστεί σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα απέναντι σε μία πληγωμένη, ψυχολογικά, ομάδα.

Αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια και δεν σπαταλούσαν τις ευκαιρίες, θα μπορούσαν να τελειώσουν το πρώτο μέρος με μεγαλύτερη διαφορά.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Το παιχνίδι είχε ανοίγει, ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, αλλά γκολ δεν είχαμε. Κι αυτο οφειλόταν κυρίως στον Παναθηναϊκό που πετούσε στα σκουπίδια τις φάσεις που δημιουργούσε σε ανοιχτό γήπεδο.

Ο Απόλλων, από την άλλη, προτιμούσε την τακτική της… Λαμίας. Έβγαζε ανακοίνωση κατά του Κλάτενμπεργκ στο ημίχρονο θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στο χορτάρι, πάντως, μετά το 70′ οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν την εστία του Διούδη.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε την ισορροπία του στο ματς κάτι που προκάλεσε τον (δικαιολογημένο) εκνευρισμό του Γιοβάνοβιτς που είδε τους παίκτες του να… κάθονται στο 0-2 και να δίνουν το δικαίωμα στον Απόλλωνα να δημιουργεί φάσεις.

Στο 87′, πάντως, η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στη Ριζούπολη με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το τρίποντο και να διατηρείται μέσα στην εξάδα των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Bέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Γιακιμόβσκι (46′ Βιτλής), Μαρτίνες (77′ Ντάουντα), Σλίβκα, Ρόνιε, Τσιλούλης (61′ Πάρα), Σίγκνεβιτς (71′ Ιωαννίδης), Κάστρο (46′ Παμλίδης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ (89′ Σιδεράς), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς (73′ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες (73′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (89′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News