Τρέισι ΜακΓκρέιντι: «Ο Γιάννης θα δυσκολευόταν στην εποχή μου γιατί δεν έχει καλό σουτ»

Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι υποστήριξε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να είχε την ίδια επίδραση στο παιχνίδι έαν έπαιζε στη δεκαετία του 2000, λόγω του μέτριου σουτ.

Ο άλλοτε legend του NBA και των Χιούστον Ρόκετς, μιλώντας σε podcast του Σακίλ Ο’Νιλ, επισήμανε πως ο «Greek Freak» δεν θα έβρισκε με την ίδια ευκολία χώρους για να σκοράρει, καθώς το «ζωγραφιστό» ήταν καλύτερα οχυρωμένο σε σύγκριση με σήμερα.

Δεδομένης, λοιπόν, της αδυναμίας του Έλληνα σταρ στο περιφερειακό σουτ, θα ήταν δύσκολο για τον ίδιο να είχε την ίδια αποδοτικότητα με αυτή που έχει στη σημερινή εποχή, υπογράμμισε ο Hall of Famer και 7 φορές All Star βετεράνος μπασκετμπολίστας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πιστεύω πως θα δυσκολευόταν αρκετά από το πόσο…κλειστές ήταν οι άμυνες στο ζωγραφιστό τότε. Ήταν ακόμη πιο δύσκολα επιθετικά γιατί οι άμυνες ήταν εξαιρετικές και το ζωγραφιστό καλά “φυλαγμένο”.

Αν δεν μπορείς να σουτάρεις, θα είναι δύσκολο. Και το παιχνίδι του Γιάννη βασίζεται στην διείσδυση στη ρακέτα. Έχει εξελιχθεί λίγο στο jump shot τώρα, αλλά νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο για αυτόν να είναι αυτός που είναι σήμερα στην δική μου εποχή».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News