Παναθηναϊκός Β' - Καλαμάτα 1-2: Τα λάθη των «πρασίνων» και ο «κέρβερος» Ταΐρης έδωσαν τη νίκη στη «Μαύρη Θύελλα»

Ο Παναθηναϊκός Β’ τα έδωσε όλα απέναντι στην Καλαμάτα, αλλά ένα τρίλεπτο αδράνειας και δύο ατομικά λάθη ήταν αρκετά για να οδηγήσουν την Καλαμάτα στην ανατροπή και σε μία μεγάλη νίκη με 2-1 σε αγώνα για την 20η αγωνιστική της Super League 2. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας», Ταΐρης με τις κρίσιμες επεμβάσεις του.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Παναθηναϊκό Β’, που απείλησε με το μακρινό σουτ του Ηλιάδη στο 2ο κιόλας λεπτό με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ταΐρη ενώ επτά λεπτά πάλι ο Έλληνας κίπερ είπε «Όχι» σε τετ α τετ του Τσιριγώτη. Οι «πράσινοι» πίεζαν ωραία ψηλά την Καλαμάτα και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάθε της λάθος.

Το «τριφύλλι» δημιούργησε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 17ο λεπτό, όταν από το κόρνερ του Ηλιάδη, ο Σιδεράς έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ταΐρης δήλωσε ξανά παρόν.

Δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο και στην επόμενη φάση του Παναθηναϊκού, όπου ο Τουρκοχωρίτης έφυγε στην αντεπίθεση, γύρισε την μπάλα στον Τσιριγώτη κι εκείνος με υπέροχη κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους» στο 23ο λεπτό.

Ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά για την Καλαμάτα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Η Καλαματά άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές και δημιούργησε τις πρώτες τις καλές στιγμές με τους Παυλίδη και Γρίβα, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό ήρθε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανδρέα Τάτου στο 38ο λεπτό που έκανε το 1-1, μετά από μαρκάρισμα του Τουρκοχωρίτη πάνω στον Γρίβα.

Δεν πρόλαβε να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης το «τριφύλλι» και ο Λουκίνας θα εκμεταλλευτεί το λάθος γύρισμα του Θεοχάρη για να σκοράρει εκ νέου στο 40ο λεπτό για την «Μαύρη Θύελλα» φέρνοντας… τούμπα το παιχνίδι.

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η Καλαμάτα έχασε τον Ανδρέα Τάτο με μυϊκό τραυματισμό, με τον Φελίπε να περνάει στην θέση του.

Κάπως έτσι, η «Μαύρη Θύελλα» πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 2-1 από κει που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να γυρίσει, ειδικά τόσο σύντομα, τον αγώνα.

Ταΐρης και δοκάρι διατήρησαν το προβάδισμα της Καλαμάτας

Οι «πράσινοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με τον ίδιο τρόπο, αλλά το ίδιο έκανε και ο Ταΐρης, που απέκρουσε σουτ του Σαρδέλη στο 48ο λεπτό. Από κει κι έπειτα χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να απειλήσουν ξανά την εστία της Καλαμάτας. Η «μαύρη θύελλα» κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πήρε τον έλεγχο του αγώνα προβαίνοντας ουσιαστικά σε μία διαχείριση του αποτελέσματος που ήδη είχε, αφού δεν έψαχνε το γκολ με ιδιαίτερη ζέση.

Με το εύθραυστο αυτό σκορ να παραμένει ο Αθανασακόπουλος έφυγε απέναντι στον Ταΐρη στο 72ο λεπτό, αλλά ο γκολκίπερ της Καλαμάτας απόκρουσε ξανά. Αυτή δεν ήταν όμως η μεγαλύτερη στιγμή του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος, αφού ο Τσιριγώτης σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Ταΐρη στο 80ο λεπτό μετά από υπέροχη σέντρα του Τουρκοχωρίτη.

Σχεδόν αμέσως μετά η Καλαμάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Λουκίνα στο τετ α τετ με τον Χριστογεώργο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ασκήσουν ιδιαίτερη πίεση στην εστία του Ταΐρη στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με αποτέλεσμα η Καλαμάτα να πάρει τελικά τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στον Ασπρόπυργο και να πλησιάσει στους 4 βαθμούς τον πρώτο Λεβαδειακό. Αντίθετα, το «τριφύλλι» με την ήττα αυτή διέκοψε το σερί των δύο νικών του και παρέμεινε στην 10η θέση της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου της Super League 2.

Ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός Β’ (πρ. Χαβιέρ Βάθκεθ): Χριστογεώργος, Ρόμπι (80′ Αντωνίου), Σιδεράς, Τουρκοχωρίτης, Μαρτίνης, Θεοχάρης (65′ Σερπέζης), Ηλιάδης (80′ Μαραθωνίτης), Αθανασακόπουλος, Σαρδέλης (85′ Αλμπάνης), Καρβούνης (65′ Κρυπαράκος), Τσιριγώτης.

Καλαμάτα (πρ. Γιάννης Μπελά): Ταΐρης, Τσελεπίδης, Παυλίδης (76′ Μαβινγκά), Παπατόλιος (76′ Λουπάνο), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Ματέους, Αναστασόπουλος, Τάτος (43′ Φελίπε), Γρίβας (76′ Κόκκορης), Λουκίνας (84′ Τσαγκαλίδης).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News