Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Εδωσε τη χαριστική βολή στον εαυτό του!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μαρίνος Πρίντεζης

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε τα πάντα για να νικήσει και στο τέλος, έκανε τα πάντα για να χάσει και φυσικά το κατάφερε με τον πιο «αυτοκτονικό» τρόπο.

Είναι δυνατόν να μπαίνει στη τελευταία περίοδο με ψυχολογία ομάδας που είναι πίσω στο σκορ;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Παρακολούθησα έναν Παναθηναϊκό για 25 λεπτά να τρώει σίδερα (59-47), να έχει βάλει φουλ πίεση στον Ολυμπιακό και με μυαλωμένο παιχνίδι να έχει πάρει τα ηνία στο ματς. Είτε αγωνιστικά είτε ψυχολογικά. Ξεκάθαρα. Και όμως στα τελευταία 15 λεπτά είδα έναν Παναθηναϊκό που έκανε τα πάντα για να χάσει. Εκανε τα πάντα για να μεταφέρει το άγχος και την πίεση στον εαυτό του, παρά στον Ολυμπιακό. Η εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι», ειδικά στην τελευταία περίοδο ήταν ομάδας που δεν είχε τη διαχείριση να διατηρήσει το προβάδισμα. Είναι δυνατόν να μπαίνει στη τελευταία περίοδο με ψυχολογία ομάδας που είναι πίσω στο σκορ; Προσωπικά, αυτό ένιωσα. Παρατηρήσατε τις συνεργασίες που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτό το δεκάλεπτο; Το ένα λάθος μετά το άλλο. Με 0/13(!) σουτ. Απίστευτο! Σαν να μπήκε άλλη ομάδα στο παρκέ. Βέβαια το «μπλακ άουτ» ήταν και αποτέλεσμα μερικών σφυριγμάτων που «ροκάνισαν» την διαφορά, αλλά προφανώς δεν έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η κατάρρευση ήταν αρχικά, ψυχολογική και τα έκανε όλα… σαλάτα

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε στο τέλος του ματς πως «στο τέταρτο δεκάλεπτο καταρρεύσαμε, είχαμε κακό μακρινό σουτ και χάσαμε κάποια καλάθια από κάτω. Το 23-6 στο τέλος μιλάει από μόνο του. Ήμασταν πολύ κοντά, για 30′ παίξαμε σωστά και καλά. Προφανώς είναι μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι». Η κατάρρευση ήταν αρχικώς ψυχολογική. Κάτι το απίστευτο! Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι, είχε την πίεση του… πρέπει λόγω της εξαετίας χωρίς τίτλο και αντί οι «πράσινοι» να το εκμεταλλευτούν αυτό και να «τελειώσουν» το ματς, έδωσαν χαριστική βολή στον εαυτό τους και όχι στον αντίπαλό τους. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν φέτος. Από το άγχος τους και την απειρία τους για να νικήσουν στη τελική ευθεία, τα κάνουν όλα… θάλασσα. Ο Ολυμπιακός έκανε απλά πραγματάκια. Όμως ακόμα πιστεύω πως πρώτα έχασε ο Παναθηναϊκός και μετά νίκησε ο Ολυμπιακός. Όχι για να υποβαθμίσω την επιτυχία των «ερυθρολεύκων» μετά από έξι χρόνια, αλλά για να δώσω έμφαση στη… σαλάτα που παρουσίασαν οι «πράσινοι».

Πρέπει να σηκώσει κεφάλι για να μην τελειώσει από τώρα η χρονιά

Και τώρα τι; Εντάξει οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Το καταλαβαίνω. Είναι απόλυτα λογικό. Όμως η διαχείριση της επόμενης μέρας είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ο Παναθηναϊκός, ο οργανισμός αυτής της ομάδας, οφείλει να σηκώσει κεφάλι. Οφείλει να βρει λύσεις εκ των έσω για να μπορέσει να τονώσει το ηθικό του. Διότι η Ευρωλίγκα είναι μια χαμένη ιστορία. Μια χαμένη υπόθεση. Η απώλεια του κυπέλλου είναι οδυνηρή, με τον τρόπο που ήρθε, αλλά από εδώ και στο εξής, υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ. Όταν δηλαδή, βάσει λογικής, οι δύο «αιώνιοι» θα ανταμώσουν ξανά. Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει το ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά και οι «πράσινοι» θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Ασχέτως αν δεν είναι τίποτα στο χέρι τους. Αν τους πάρει τελείως από κάτω, πάει. Χάθηκε το… τρένο. Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά για να δυναμώσει, πρέπει να συσπειρωθεί εκ των έσω. Να βγει πιο ενωμένος από ποτέ. Βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε έστω και μέσα από αυτό τον τελικό πως έχει τον τρόπο για να κάνει δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News