Μπαρτσελόνα: Έχει ξαναβρεί το γκολ στη La Liga

Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα» έχουν ξαναβρεί τον τρόπο να σκοράρουν στη La Liga έχοντας 10 γκολ στις 3 τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τσάβι έχει πετύχει 10 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια της Primera División, ενώ υπάρχει και «πολυφωνία» στο σκοράρισμα, αφού μέχρι στιγμής έχουν βρει δίχτυα συνολικά στη σεζόν 21 ποδοσφαιριστές.

Ειδικότερα στο ματς με τη Βαλένθια η Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αναφορικά με την αποτελεσματικότητά της: με 6 τελικές προσπάθειες στο στόχο πέτυχε 4 γκολ.

Οι προσθήκες αποδίδουν

Στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Μπαρτσελόνα ήταν η αναποτελεσματικότητά της. Υπήρχαν και  προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο θέμα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τσάβι ζήτησε ενισχύσεις και μέχρι τώρα δικαιώνεται απόλυτα, αφού οι νεοαφιχθέντες μπαίνουν για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας.

Σε επίπεδο αριθμών ο Φεράν Τόρες έχει (σε όλες τις διοργανώσεις) 2 γκολ και 2 ασίστ. Ο Ανταμά Τραορέ ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα, ωστόσο έχει μοιράσει 2 ασίστ και με τη γενικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο προκαλεί επικίνδυνες καταστάσεις για τους αντιπάλους της Μπαρτσελόνα. Σχετικά με τον Ομπαμεγιάνκ δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο: με τη Βαλένθια έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και πέτυχε χατ-τρικ.

«Δεύτερη» η Μπαρτσελόνα με Τσάβι

Αν υπολογίσουμε τη συγκομιδή των ομάδων από τη 13η αγωνιστική, όταν ανέλαβε δηλαδή ο Τσάβι, οι Καταλανοί έρχονται δεύτεροι με 25 βαθμούς, όσους και η Μπέτις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Περισσότερους βαθμούς έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκεκριμένα 30.

Όταν ανέλαβε ο Τσάβι, η Μπαρτσελόνα ήταν στην… «εντατική» με 17 βαθμούς, όσους η Βαλένθια και η Εσπανιόλ. Με δουλειά, υπομονή και πολλές θυσίες έχει καταφέρει να βάλει την ομάδα της καρδιάς του στο σωστό δρόμο και να προσπαθήσει να σώσει αυτό που θεωρείτο δεδομένο τα τελευταία χρόνια: η συμμετοχή στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τέταρτη καλύτερη επίθεση στη La Liga

Η Μπαρτσελόνα είναι σε καταπληκτική φόρμα εντός των ισπανικών συνόρων και ελπίζει ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Έχει φτάσει τα 42 γκολ (όσα και η Βιγιαρεάλ) στο πρωτάθλημα και αυτήν την ώρα έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης (51 γκολ), την Μπέτις (47 γκολ) και την Ατλέτικο Μαδρίτης (45 γκολ). Πριν αναλάβει ο Τσάβι η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική: μόλις η όγδοη καλύτερη επίθεση με 19 γκολ. Βήμα βήμα λοιπόν οι αριθμοί βελτιώνονται. Το ίδιο φυσικά και η εικόνα της Μπαρτσελόνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ: «Είπα στον Ντεμπελέ να μείνει, θέλω τον Χάαλαντ συμπαίκτη στην Μπαρτσελόνα»

EUROPEAN SUPER LEAGUE: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους «κανονίζουν» φιλικά ματς στις ΗΠΑ

ΠΙΕΡ-ΕΜΕΡΙΚ ΟΜΠΑΜΕΓΙΑΝΓΚ: Σκόρερ χατ-τρικ σε τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News