Ραζβάν Λουτσέσκου: «Έχουμε προσωπικότητες, όλοι ήθελαν να εκτελέσουν πέναλτι»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην αξία της πρόκρισης και στα στοιχεία του παιχνιδιού με τη Μίντιλαντ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην αξία της πρόκρισης και στα στοιχεία του παιχνιδιού με τη Μίντιλαντ

Η αξία της πρόκροσης και τα όσα είπε για τον Ιβάν Σαββίδη και τον πατέρα του ήταν τα σημεία αναφοράς του Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε:

Για το τι σημαίνει αυτή η πρόκροση για τον ίδιο: «Κατα πρώτον θα ήθελα να ευχαριστώ τον Ιβάν Σαββίδη και να του αφιερώσω την πρόκριση διότι ξέρω το πόσο πολύ την ήθελε, το πόσο πολύ μας πίεσε για να τα καταφέραμε. Ξέρω το πόσο θα ήθελε να είναι μαζί μας. Έχω και το μυαλό μου στον πατέρα μου και σε αυτές τις δύσκολες στιγμες να είναι ασφαλής. Μιλήσαμε μαζί στις 5:00 το απόγευμα και μου είπε οτι θέλει την πρόκριση για να μπορέσει να περάσει λίγο ευχάριστα τις δύσκολες ώρες που περνάει. Αξίζαμε την πρόκριση έστω και με αυτή τη… διαδρομή. Μας δίνει εμπιστοσύνη και τώρα συνεχίζουμε. Και κάτι ακόμα. Είμαι περίφανος διότι συνεχίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι με όλες τις δυσκολίες. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να παίζουμε κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες. Τέτοιες καταστάσεις μας μεγαλώνουν ως ομάδα, μας δίνουν πνεύμα μαχητή, πνεύμα νικητή».

Για την θετική αύρα που υπήρχε στη διαδικασία των πέναλτι: «Υπήρχαν δυο κλειδιά. Το ένα η θέλησή μας να περάσουμε. Το δεύτερο ήταν η προσωπικότητα που δείξαμε στα πέναλτι. Είχαμε άλλους τρεις παίκτες για τα πέναλτι. Ο Αντρέ, ο Ντόουγκλας και ο Ζίβκοβιτς. Ήταν στη λίστα μας. Για 65-70 λεπτά είχαμε το πάνω χέρι. Ακολούθως μας έλειψε το σωστό πνεύμα. Στην παράταση ελέγξαμε το παιχνίδι, το παλέψαμε, και ψάξαμε το γκολ. Προκριθήκαμε στα πέναλτι αλλά την αξίζαμε την πρόκριση».

Για τη λίστα των πέναλτι και το πότε έγινε: «Δεν υπήρχε λίστα και αυτό διότι όλοι ήθελαν να εκτελέσουν. Είχαμε πέντε εκτελεστές, θα είχαμε άλλους τρεις και θα μπορούσε και ο Μπίσεσβαρ να εκτελέσει. Στο τέλος του ματς, εξετάζεις και την ψυχολογία των παικτών για να καταλήξεις σε εκείνους που θα τα εκτελέσουν. Εχουμε εκτελεστές πέναλτι, προπονούνται οι παίκτες κάθε μέρα».

Για το πιο πέναλτι είναι το πιο σημαντικό, το τέταρτο ή το πέμπτο πέναλτι: «Κάθε πέναλτι είναι σημαντικό. Οι Δανοί έχασαν το πρώτο. Αν θέλετε μια απάντηση, το πέμπτο είναι το πιο κρίσιμο, δίνει πρόκριση, έχει ίσως μεγαλύτερο βάρος, μεγαλύτερο πίεση».

Για το αν ο Πασχαλάκης έκανε ειδική προετοιμασία όντας συνέχεια πίσω από τη γραμμή στην εκτέλεση για να μην κάνει παράβαση: «Προετοιμαζόμαστε για όλα, καθημερινά, δουλεύουμε σε κάθε λεπτομέρεια. Και δεν το κάνουμε μόνο εμείς, όλοι κοιτάζουν τις λεπτομέρειες».

Για τον Αουγκούστο και τον τραυματισμό του: «Ξέρετε πως ο Ντόουγκλας είναι ένα διαφορετικό 10άρι. Παίζει εκεί αλλά δεν είναι ο ορισμός του 10αριού. Παίζει με δύναμη και όταν λείπει, ψάχνουμε να βρούμε αυτή τη δύναμη. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και χρειαζόμασταν τα χαρακτηριστικά του. Η έξοδός του μας έκανε να χάσουμε πράγματα. Οι παίκτες που μπήκαν όταν έγιναν οι αλλαγές δεν είχαν τις ίδιες δυνάμεις και μας κόστισε καθώς ήταν πιο κάτω από τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ντόουγκλας έχει ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς το οποίο υπάρχει καιρό και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News