Άιντραχτ - Μπάγερν 0-1: Λύτρωση με τον Σανέ

Άιντραχτ – Μπάγερν 0-1: Λύτρωση με τον Σανέ. Οι Βαυαροί έχασαν πάμπολλες ευκαιρίες στο Deutsche Bank Park, αλλά βρήκαν το γκολ μόλις στο 71′ με τον Σανέ που είχε περάσει στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

Η Μπάγερν έπεσε στην παγίδα του… Τραπ για 71 λεπτά στο Deutsche Bank Park, αλλά η «χρυσή» αλλαγή, ο Σανέ, λύτρωσε τους Βαυαρούς και τους χάρισε τη νίκη με 1-0 με αντίπαλο την Άιντραχτ και συνάμα τρεις πολύτιμους πόντους στην κούρσα για τον τίτλο.

Οι πρωταθλητές ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά πότε ο τερματοφύλακας Τραπ, πότε η αστοχία των επιθετικών και άλλοτε η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων κρατούσαν το μηδέν, μέχρι τη στιγμή που «χτύπησε» με μια υπέροχη μπαλιά ο Κίμιχ και ένα άψογο τελείωμα ο Σανέ.

Βαυαρικό σφυροκόπημα από το πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο, αν και δεν σημειώθηκε κανένα γκολ, είχε πάρα πολλές φάσεις με την Μπάγερν να μπαίνει πολύ δυνατά και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ σε δύο περιπτώσεις με τον Παβάρ στο 3’ και τους Κομάν και Λεβαντόφσκι στο 5’. Ωστόσο, ήταν ο Κόστιτς των γηπεδούχων αυτός που έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν αστόχησε στο 7’ με πλασέ από κοντά. Στο 10’ ο Μουσιάλα δεν μπόρεσε να σκοράρει όντας ξεμαρκάριστος με κοντινή κεφαλιά.

Στο 24΄ο Τραπ έσωσε με ωραία εκτίναξη το σουτ του Κομάν, ενώ στο 33’ κεφαλιά του Λεβαντόφσκι έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 39’ ο Τραπ έκανε νέα διπλή επέμβαση σε μακρινό σουτ του Κίμιχ και εξ επαφής βολίδα του Κομάν, φάση στην οποία ο τερματοφύλακας της Φρανκφούρτης τραυματίστηκε ελαφρά. 

Πόσα να πιάσει ο Τραπ;

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άιντραχτ γύρισε τη γραμμή άμυνας ακόμα πιο πίσω και η Μπάγερν έγινε πιο πιεστική. Η πρώτη φάση ήρθε στο 53’ όταν ο Εντικά έδιωξε πάνω στη γραμμή τη σέντρα του Παβάρ. Λίγο δευτερόλεπτα αργότερα πάλι ο Τούτα και ο Τραπ έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στο 60’ σημειώθηκε νέα μεγάλη φάση με τον Λεβαντόφσκι να νικιέται εις διπλούν από τον Τραπ.

Η Άιντραχτ απείλησε με κοντινή άστοχη κεφαλιά του Εντικά στο 65’ και δύο λεπτά αργότερα ο Νάγκελσμαν έριξε στον αγώνα τον Σανέ. Ο διεθνής Γερμανός δέχτηκε την ωραία κάθετη από τον Κίμιχ στο 71’ και με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Η έκκληση στον Πούτιν

Πριν από το παιχνίδι οι άνθρωποι της Άιντραχτ και της Μπουντεσλίγκα ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο, αίτημα που υποστήριξαν και οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιασμένοi στο κέντρο του γηπέδου κατά την έναρξη του αγώνα στο Deutsche Bank Park. Παράλληλα, ο αρχηγός της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, φόρεσε και δεύτερο περιβραχιόνιο, στα χρώματα της Ουκρανίας. 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γκλάσνερ): Τραπ, Χιντερέγκερ, Ντα Κόστα, Λεντς (78’ Χάουγκε), Εντικά, Τούτα, Κόστιτς, Χρούστιτς (83’ Λάμερς), Σόου, Κνάουφ (67’ Μπορέ), Λίντσρεμ (82’ Καμάντα).

Μπάγερν Μονάχου (Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Ζίλε, Ερναντέζ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ζάμπιτσερ (67’ Σανέ), Γκνάμπρι, Κίμιχ, Μουσιάλα (82’ Ρόκα), Λεβαντόφσκι, Κομάν (89′ Τσούπο-Μότινγκ).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News