Ρομάν Αμπράμοβιτς: Σε ρόλο ειρηνοποιού μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς προσπαθεί να μεσολαβήσει για ένα ειρηνικό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του. Όπως αναφέρει η Daily Mail, o Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος έχει δεχθεί πιέσεις να μιλήσει μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπήρξαν εκκλήσεις στο Κοινοβούλιο να αντιμετωπίσει κυρώσεις ως μεγάλος ολιγάρχης «με δεσμούς με το ρωσικό κράτος».

O εκπρόσωπος του μεγιστάνα είπε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε την κατανόησή σας ως προς το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθαυτή ούτε τη συμμετοχή του. Η συμμετοχή του κ. Αμπράμοβιτς ακολούθησε αίτημα του Ουκρανού παραγωγού ταινιών Alexander Rodnyansky», τόνισε. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά προσπαθούσε να βρει κάποιον στη Ρωσία πρόθυμο να τη βοηθήσει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης», είπε ο κ. Rodnyansky.  «Έχουν συνδεθεί με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς μέσω της εβραϊκής κοινότητας και ήρθαν κοντά του για βοήθεια.  «Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς προσπαθεί από τότε να κινητοποιήσει την υποστήριξη για μια ειρηνική επίλυση. Αν και η επιρροή του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι περιορισμένη, είναι ο μόνος που ανταποκρίθηκε και ανέλαβε να προσπαθήσει.  Εάν αυτό θα έχει αντίκτυπο ή όχι, δεν ξέρω, αλλά είμαι ο ίδιος σε επαφή με το προσωπικό του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και γνωρίζω ότι είναι ευγνώμονες για τις προσπάθειές του».

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε ότι αφήνει τη διαχείριση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των «Μπλε», εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News