Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Άλλο χωρίς πλήρη σύνθεση και άλλο… αποσύνθεση!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μετρημένα κουκιά στη διάθεσή του, αλλά η εικόνα που παρουσίασε κόντρα στην Ζαλγκίρις δεν δικαιολογείται και προκαλεί θλίψη.

Οι «πράσινοι» είχαν λύσεις μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών ή και λιγότερες. Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει… σημαία για την εικόνα κατάρρευσης που παρουσίασαν.

Η δικαιολογία των ελλείψεων είναι μέχρι ενός σημείου

Βεβαίως, να το δεχθώ πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε πρώτα να διαχειριστεί τα προβλήματά του τα οποία είναι πολλά και κομβικά. Γιόβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ (δεν ήταν έτοιμος και για αυτό έπαιξε ελάχιστα με δόση ρίσκου), Παπαγιάννης (έπαιξε δεύτερο σερί ματς μέσα σε λίγες ώρες), Μποχωρίδης. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε πως για μία ολόκληρη εβδομάδα, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν καν να εξασκηθούν σε ένα εσωτερικό διπλό στο ΟΑΚΑ διότι με το ζόρι είχαν 7-8 παίκτες στη διάθεσή τους. Ας είμαστε ρεαλιστές, με τόσους «πονοκεφάλους» σε ένα σύνολο χωρίς βάθος πάγκου που δεν έχει και την τρομερή επιθετική ποιότητα, δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ναι, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα η ομάδα έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, είχε συμπαραστάτες όπως ο Χουγκάζ, ο Μαντζούκας και κυρίως ο Καββαδάς και πήρε τη νίκη. Κόντρα στην Ζαλγκίρις επήλθε το αναπόφευκτό. Όμως με τρόπο που προκαλεί θλίψη. Οι «πράσινοι» δεν έπαιξαν με κανένα μεγαθήριο, αλλά με την ουραγό της βαθμολογίας. Και όμως αν εξαιρέσουμε το 9-15 στα πρώτα τρία λεπτά, μετά απλά περίμενες πότε θα τελειώσει το ματς, τυπικά. Διότι ουσιαστικά είχε τελειώσει.

Η σκληρή ατάκα του Δημήτρη Πρίφτη είπε τα… πάντα

Ο Δημήτρης Πρίφτης είπε κάτι σημαντικό. «Αν σε αυτά τα ματς μπαίνεις στο παρκέ και δεν ακουμπάς τον αντίπαλο και στην επίθεση δεν πασάρεις, ο αντίπαλος θα έχει αυτά τα ποσοστά στα δίποντα και στα τρίποντα». Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Το τονίζω, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ζαλγκίρις. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε με ένα σύνολο που είναι πολλά κλικ παραπάνω σε ποιότητα και κυρίως σε ταχύτητα, όμως δεν έκανε άμυνα ούτε με τα μάτια. Μέτρησα τουλάχιστον 20 σουτ των παικτών της Ζαλγκίρις που ήταν ελεύθερα και φυσικά το αμυντικό τρανζίσιον πήγε περίπατο. Υπήρχαν στιγμές που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες της Ζαλγκίρις πίστευαν πως είχαν τόση άνεση να περάσουν τη μπάλα στο καλάθι. Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε τη μοίρα του από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπήκε καν στον κόπο για να αναγκάσει τους Λιθουανούς να νιώσουν την πίεσή του. Η εικόνα… αποσύνθεσης δεν τιμάει την ίδια την ομάδα και αναρωτιέμαι πότε θα υπάρξει αυτή η επιστροφή.

Νέντοβιτς και Παπαγιάννης τα πάντα ενώ ο Μέικον αγνοείται εδώ και καιρό

Βασικά για να είμαι σωστός μόνο δύο παίκτες είδαν να έχουν μπασκετικό εγωισμό και να το παλεύουν. Τον Νέντοβιτς που αν συνεχίσει έτσι θα χρειαστεί σίγουρα μερικές μέρες ξεκούραση και τον Παπαγιάννη που ενώ είχε δύο σημαντικά ματς με την Τουρκία, επέστρεψε ανήμερα του αγώνα με την Ζαλγκίρις και έδωσε και την ψυχή του. Οι δύο τους ήταν οι μόνοι που το πάλεψαν, το πίστεψαν ή έστω δεν τα παράτησαν. Μετά το… χάος. Ειδικά για τον Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι εκτός κλίματος εδώ και καιρό και κάνει ένα κάρο λάθη και εύλογα αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο. Από τη στιγμή που είχε το πρόβλημα στη γάμπα και έπειτα είναι άλλος άνθρωπος. Οι εμφανίσεις του είναι κάτω του μετρίου και πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πρέπει να βρει την χαμένη του ψυχολογία. Γιατί είναι εκτός λογικής να βλέπουμε το… γύρω γύρω όλοι στη μέση ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Δηλαδή αν σε ένα ματς ο Σέρβος γκαρντ δεν αγωνιστεί τι θα γίνει; Θα χαθεί ο μπούσουλας;

Επιστροφές και… φτου και από την αρχή

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανεβάζει στροφές και βάσει λογικής την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορέσει σταδιακά να μπει στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας. Η απουσία του είναι φυσικά καταλυτική. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» θα πρέπει να κάνουν και άλλο υπομονή μέχρι ο Στέφαν Γιόβιτς να μπορέσει να επιστρέψει γιατί η θλάση του δευτέρου βαθμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά για τον Σέρβο γκαρντ με αυτό το ιατρικό ιστορικό. Ο Δημήτρης Πρίφτης περιμένει λοιπόν τις επιστροφές όλων των παικτών του για να μπορέσει να βάλει μπρος από την αρχή. Σαν να κάνει μια νέα προετοιμασία. Μια προετοιμασία που θα έχει ως στόχο την ομοιογένεια και φυσικά τους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο οργανισμός καλείται να σηκώσει κεφάλι γιατί διανύουμε ακόμα τις αρχές Μαρτίου και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Για το αν θα πάρει ή όχι το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, προσωπικά δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Το θέμα είναι να τελειώσει τη σεζόν με το κεφάλι ψηλά. Να σκεφτεί ότι τουλάχιστον πάλεψε και να μην παρουσιάσει ξανά εικόνες αποσύνθεσης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News