Ζένια Γκόρτσανιουκ: Οι γονείς του διεθνή βολεϊμπολίστα βρίσκονται σε καταφύγιο στο Χάρκοβο

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας Ζένια Γκόρτσανιουκ που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Ηρακλή, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ αγωνιά για την οικογένειά του που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ουκρανία. 

Ο Ρώσος πατέρας του και η Ουκρανή μητέρα του, ζουν στο Χάρκοβο, μία από τις πόλεις στις οποίες έχει εξαπολύσει επιθέσεις ο ρωσικός στρατός. Μάλιστα, ανέφερε πως το σπίτι τους το έχουν βομβαρδίσει. 

Ο ίδιος, ανέφερε: «Το πατρικό μου σπίτι είναι στο κέντρο της πόλης και είμαστε τυχεροί, γιατί ακριβώς από κάτω έχει καταφύγιο. Από τις 24 Φεβρουαρίου έχουν μεταφερθεί στο καταφύγιο και μια φορά την ημέρα μόνο μπορούν να βγουν έξω. Ανεβαίνουν στο σπίτι να πάρουν ό,τι φαγητό υπάρχει και κατεβαίνουν ξανά στο καταφύγιο. Περισσότερο ανησυχούμε για τον θείο μου, ο οποίος είναι σε άλλη περιοχή».

Πρόσθεσε: «Σίγουρα, έχουν πολλή αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά την ίδια ώρα παραμένουν ψύχραιμοι και δεν χάνουν το χιούμορ τους. Γενικά, ο κόσμος είναι ψύχραιμος. Έχουν ενωθεί όλοι, μέχρι και οι ξένοι που εγκλωβίστηκαν εκεί. Ο στρατός κρατάει την πόλη. Σπάνε συνεχώς τζάμια, ακούγονται σειρήνες και τρέμουν τα σπίτια το τελευταίο 24ωρο. Το πατρικό μου σπίτι, το οποίο είναι ένα κτίριο διατηρητέο και στο οποίο είχαν πέσει βόμβες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ακόμα αντέχει. Ελπίζουμε να σωθεί. Είμαστε ίδιος λαός, είμαστε ίδιοι άνθρωποι, είμαστε αδέρφια. Γιατί;».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News