Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 88-98: Τον λένε Ντόρσεϊ και τον στέλνει στην τετράδα!

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 88-98: Τον λένε Ντόρσεϊ και τον στέλνει στην τετράδα! Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη (88-98) στο Μόναχο και βλέπει καθαρά την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως με νίκη στο Μόναχο επί της Μπάγερν θα μπορούσε να συνεχίσει να κοιτάζει ψηλά, όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ντόρσεϊ το γνώριζε πολύ καλά και με ένα κρεσέντο 25 πόντων (4/4 τρίποντα), οδήγησε τους «ερυθρολεύκους» στο τελικό 88-98, για να αλώσει τη Βαυαρική πρωτεύουσα, φτάνοντας τις 16 νίκες.

Το 53-50 του ημιχρόνου ήταν απαγορευτικό, αλλά η άμυνα του δευτέρου μέρους, σε συνδυασμό με τον έλεγχο στο ριμπάουντ στο 4ο δεκάλεπτο, έκαναν τη διαφορά. Καθοριστικοί οι Βεζένκοφ (17 πόντοι), Σλούκας 11 πόντοι, 10 ασίστ για τον Ολυμπιακό, που τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Ρούμπιτ (18 πόντοι), αλλά παρά τα 11 επιθετικά ριμπάουντ της Μπάγερν το τελικό σκορ δεν ήταν δυνατό να αλλάξει.

Ντόρσεϊ ο τρομερός

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε τον Ντόρσεϊ «καυτό» με 9 γρήγορους πόντους σε τρία λεπτά, αλλά η άμυνά του τον πρόδωσε στο 1ο δεκάλεπτο. Το αρχικό 8-16 με το οποίο προηγήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από το κρεσέντο του ομογενή γκαρντ και τους πόντους στο transition, σβήστηκε αφού ο Φαλ δεν μπορούσε να σταματήσει τα πάντα. Οι Βαυαροί κίνησαν την μπάλα στην περίμετρο και βρήκαν ελεύθερα σουτ από την περίμετρο για να ισοφαρίσουν στους 17, προτού ο Ντόρσεϊ ξαναδεί καθαρά από τρίποντο, οδηγώντας σε νέο 0-7 τον Ολυμπιακό (17-24 στο 7′). Παρόλα αυτά η κίνηση της μπάλας στην επίθεση των Βαυαρών και το σημάδι τους σε όλα τα miss match, τους επανέφερε γρήγορα, με τον Γιάραμαζ να βρίσκει buzzer beater για το 29-28 στο δεκάλεπτο.

Η επίθεση του Ολυμπιακού κάποια στιγμή ήταν λογικό να πάψει να λειτουργεί το ίδιο καλά, όσο δεν έβρισκε τρόπο να σταματήσει τίποτα στην άμυνά του. Ο Τόμας έκανε ζημιά από το «4», ο Λούσιτς ήταν σταθερή αξία και τα ψηλά σχήματα της Μπάγερν παγίωσαν μία διαφορά εννέα πόντων (49-40) δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον Γιάραμαζ ξανά εκτελεστή. Τρεις άμυνες και ένα γκολ-φάουλ του Σλούκα στο transition επανέφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 53-50.

Έλεγξε άμυνα και ριμπάουντ στο φινάλε ο Ολυμπιακός

Ο Ντόρσεϊ ήταν πραγματικά συγκλονιστικός και σκόραρε δέκα πόντους σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας τους 25. Ο Ολυμπιακός φόρτωσε με τέσσερα φάουλ τους Γουόλντεν και Λούσιτς και με την άμυνά του να επανέρχεται στα στάνταρ της έχτισε διαφορές (64-71 στο 28′), μένοντας να πληρώνει μόνο τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ. Τρεις βολές του Χίλιαρντ στο φινάλε της περιόδου έφεραν την Μπάγερν στο -4 (69-73), αλλά το μομέντουμ είχε ξεκάθαρα χρώμα «ερυθρόλευκο».

Η Μπάγερν παρότι είχε τον Λούσιτς με φάουλ στο παρκέ κρατήθηκε, όταν ο Ρούμπιτ έπιασε δουλειά στο ποστ απέναντι στον Μάρτιν. Οι Πειραιώτες συντηρούσαν διαφορές στις παρυφές των πέντε πόντων και προστάτευσαν το ριμπάουντ, μπαίνοντας με προβάδισμα 76-82 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κάπου εκεί ήρθε η… έκρηξη, μετά από ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα κάρφωμα του ΜακΚίσικ στο transition για το 79-87. Ο Σλούκας σκόραρε για το 83-91, φτάνοντας τις διψήφιες φιγούρες, 2:20 πριν το τέλος και η Μπάγερν πλέον έχασε κάθε επαφή με το σκορ, αφού μόνο ο Ρούμπιτ την κρατούσε. Η ενέργειά των παικτών του Μπαρτζώκα οδήγησε στο τελικό 88-98, που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα, πολλώ δε μάλλον με την ιδιαιτερότητα της «έξωσης» των Ρώσων που πιθανότατα θα τον φέρει σε απόσταση μίας νίκης από την τρίτη Αρμάνι!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 29-28, 53-50, 69-73, 88-98

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News