Στίβος: Ο Αμερικανός Νίλσεν ισοφάρισε με 6.05μ. τη φετινή κορυφαία επίδοση του Ντουπλάντις

Ρεκόρ ηπείρου στο επί κοντώ (6.05μ.) πέτυχε στο μίτινγκ της Ρουέν ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσεν και καθώς ισοφάρισε τη φετινή κορυφαία επίδοση του Ντουπλάντις δίνει άλλο ενδιαφέρον στο αγώνα για το Παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

Άλλο ενδιαφέρον στη «μάχη» του επί κοντώ δίνει για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου ο Κρίστοφερ Νίλσεν. Στο μίτινγκ της Ρουέν, στη Γαλλία, ο Αμερικάνος πρωταθλητής «πέταξε» στα 6.05μ., σημείωσε ρεκόρ ηπείρου και παράλληλα ισοφάρισε τη φετινή κορυφαία επίδοση που ανήκε στο Αρμάντ Ντουπλάντις (19/2 στο Μπέρμιγχαμ).

Ο Νίλσεν, που ήταν 2ος στο Τόκιο πίσω από τον Ντουπλάντις,  μπήκε στον μικρό κατάλογο αυτών, που έχουν άλμα στα 6 μέτρα και με τη διάκριση στη γαλλική πόλη δείχνει ικανός να ανταγωνιστεί γερά τον Σουηδό κορυφαίο επικοντιστή.

Ο 24χρονος επικοντιστής από τις ΗΠΑ έφτασε σε απόλυτο ρεκόρ καριέρας, καθώς στον ανοιχτό στίβο έχει ρεκόρ στα 5.97μ., από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ολοκλήρωσε τον κλειστό για φέτος ο Λαβιλενί 

Εξάλλου, στη Ρουέν ολοκλήρωσε τη χειμερινή περίοδο ο Ρενό Λαβιλενί. Ο 35χρονος πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, έμεινε στα 5.51μ. και μετά ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το υπόλοιπο της σεζόν στον κλειστό στίβο, σαν συνέπεια των προβλημάτων τραυματισμού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News