Ρεάλ Μαδρίτης: Οι προβληματισμοί εν όψει Παρί Σεν Ζερμέν

Ρεάλ Μαδρίτης: Πριν τη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους 16 του Champions League οι απουσίες του Καζεμίρο και του Μεντί προβληματίζουν τους «μερένγκες».

Πριν τη ρεβάνς με τους Παριζιάνους για τους 16 του Champions League οι απουσίες των τιμωρημένων Φερλάν Μεντί και Καζεμίρο, αλλά και η αμφίβολη συμμετοχή του Τόνι Κρόος, προβληματίζουν τον Κάρλο Αντσελότι σχετικά με την αρχική ενδεκάδα.

Πρόκειται για νευραλγικές θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λείπει το βασικό αριστερό μπακ, λείπει το «καθαρόαιμο» αμυντικό χαφ και ίσως δεν καταφέρει να παίξει και ένας υπερπολύτιμος κεντρικός μέσος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Το θέμα στην άμυνα

Η λογική λέει ότι απόντος του Φερλάν Μεντί, ο Κάρλο Αντσελότι έχει πολλές πιθανότητες να δώσει φανέλα βασικού στον Μαρσέλο. Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Κάρλο Αντσελότι θα εμπιστευτεί τον Βραζιλιάνο, τουλάχιστον από την αρχή, σε ένα τέτοιο ματς για το μαρκάρισμα ουσιαστικά του Νεϊμάρ. Αν πηγαίναμε το χρόνο λίγο πιο πίσω, τότε δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως ζήτημα.

Επομένως αν δεν ξεκινήσει βασικός ο Μαρσέλο, οι επιλογές είναι δύο: Ντάβιντ Αλάμπα και Νάτσο Φερνάντεθ. To μειονέκτημα στην περίπτωση επιλογής του Νάτσο είναι ότι χάνει τα ανεβάσματα από τα αριστερά που θα έχει με τον Αλάμπα. Ο Νάτσο μπορεί γενικώς να έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, άλλα επειδή το καλό του πόδι είναι το δεξί, έχει λιγότερες (έως μηδαμινές πιθανότητες) να πάει στα αριστερά.

Το πρόβλημα στο κέντρο

Ο Τόνι Κρόος είναι αισιόδοξος, έλαβε μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα, αλλά το τεχνικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται ότι δεν μοιράζεται και τόσο αυτήν την αισιοδοξία. Επιπλέον ο Κάρλο Αντσελότι ξέρει πως είναι να πιέζεις παίκτες, οι οποίοι δεν είναι στο εκατό τοις εκατό. Το είδε και στο πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν με τον «εξαφανισμένο» Καρίμ Μπενζεμά.

Στη θέση του Γερμανού αναμένεται να παίξει ο Εντουάρντο Καμαβινγκά, ο οποίος αρχικά θα κάλυπτε τη θέση του Καζεμίρο, σε περίπτωση απουσίας του Βραζιλιάνου, αλλά οι δοκιμασίες κόντρα στη Γρανάδα, στην Οσασούνα και στην Εσπανιόλ απέτυχαν. Η θέση του είναι αυτή του εσωτερικού μέσου, οπότε το πάει για αντικαταστάτης του Τόνι Κρόος, αν χρειαστεί.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Φεντερίκο Βαλβέρδε έχει ξεπεράσει ο πρόβλημα με τη γρίπη και ο Ντάβιντ Αλάμπα δύσκολα θα μετατοπιστεί από την άμυνα, τότε το πιο λογικό είναι να δούμε τον Λούκα Μόντριτς στη θέση του Καζεμίρο. Τουλάχιστον αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται.

Δεν υπάρχει «αντίγραφο» του Καζεμίρο

Είναι η μόνιμη κουβέντα τα τελευταία χρόνια. Οι δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι πριν από μερικές εβδομάδες ήταν χαρακτηριστικές: «Θα κάνουμε λάθος αν ψάξουμε αντίγραφο του Καζεμίρο, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μπορούν και άλλοι να παίξουν στη θέση του, όπως ο Καμαβινγκά, που είναι πολύ καλός στο να βγαίνει μπροστά με την μπάλα, αλλά τακτικά δεν έχει την ποιότητα του Καζεμίρο». Περισσότερο λοιπόν και από την απουσία του Φερλάν Μεντί, είναι αυτή του βασικού αμυντικού χαφ που έχει προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στον Κάρλο Αντσελότι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News