Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης 65-62: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για τη «βασίλισσα»

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης 65-62: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για τη «βασίλισσα». Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 65-62 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την Euroleague και δίνει νέα δεδομένα για τη βαθμολογία.

Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας υπέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 65-62 και πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Παρότι ο Γιουλ έκανε τα πάντα στο φινάλε, πετυχαίνοντας δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό, οι 7 πόντοι διαφοράς που είχε χτίσει ο Αστέρας ήταν συνθήκη νίκης. Το τελικό 65-62 των Σέρβων δίνει νέο ενδιαφέρον μετά και την αλλαγή στη βαθμολογία από την αποχώρηση των Ρώσων. Ο Ερυθρός Αστέρας πλέον μετράει 10 νίκες και πλησιάζει τη Μονακό στην 8η θέση, ενώ η Ρεάλ με 16 έχει τον ίδιο απολογισμό με την Αρμάνι, μόλις μία νίκη μπορστά από τον Ολυμπιακό.

Πρώτοι σκόρερ στη μεγάλη νίκη του Ερυθρού ήταν οι Νταβίντοβατς και Ιβάνοβιτς με 13, ενώ ο Γουόλτερς προσέθεσε 12, απέναντι στη Ρεάλ των συνεχόμενων τεσσάρων ηττών στη διοργάνωση, που σούταρε 9/37 τρίποντα και τα προβλήματά της είναι φανερά, με τα δημοσιεύματα της «Marca» να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο αποχώρησης του Πάμπλο Λάσο…

Ο αγώνας

Οι Σέρβοι θέλησαν από το ξεκίνημα να βάλουν πίεση πάνω στην μπάλα και με την άμυνά τους να προβληματίσουν τη Ρεάλ. Με τον Χόλινς να οδηγεί τον Ερυθρό και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μία της άλλης και με αρκετές βολές, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 16-15 στην 1η περίοδο.

Με τα γκαρντ των Μαδριλένων σε κακό βράδυ και τον Χάνγκα καλύτερη πηγή δημιουργίας με 4 ασίστ, η Ρεάλ κόλλησε επιθετικά. Ο Γιουλ σκόραρε τρίποντο για το 24-26 (στο 15′) αλλά ο Αστέρας έτρεξε ένα 7-0 για να προηγηθεί με πέντε, από το πρώτο τρίποντο του Γουόλτερς.

Κάλινιτς και Ιβάνοβιτς μπήκαν σταδιακά στην εξίσωση του σκοραρίσματος, αλλά η Ρεάλ βρήκε τρόπο να επιστρέψει από το 42-34 του 25ου λεπτού, εκμεταλλευόμενη τα σουτ των Αμπάλδε και Ερτέλ, με τον Νταβίντοβατς να αφήνει στον Ερυθρό ένα μικρό προβάδισμα ενός (43-42).

Κάπου εκεί ήρθε ο Ντόμπριτς. Ο Σέρβος με δύο απανωτά τρίποντα έφερε τον Ερυθρό Αστέρα στο 55-48 (στο 34′) και 57-50 λίγο αργότερα. Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε επικρατήσει λίγο πιο εύκολα, αν ο Σέρχιο Γιουλ δεν το είχε πάρει προσωπικά. Ο Ισπανός πέτυχε ένα τρίποντο για το 57-53 και όταν είδε τον Νταβίντοβατς να σκοράρει για το 63-56, 1:19 πριν το φινάλε… έσταξε άλλα δύο μανταρίνια. Με το σκορ στο 63-62 όμως η Ρεάλ χρειαζόταν κάτι τρομερό στα τελευταία 15”, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Ντόμπριτς έβαλε τις βολές. Ο Γιουλ προσπάθησε να κερδίσει φάουλ στο τρίποντο αλλά οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα και το φινάλε βρίσκει τη Ρεάλ απογοητευμένη και βυθισμένη στα προβλήματά της.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-28, 43-42, 65-62

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News