Μπαγερν: Ο Λεβαντόφσκι (ξανα) πήρε το… όπλο του!

Μπάγερν: Πέτυχε το πιο γρήγορο χατ – τρικ στην ιστορία του Champions League.

Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν γραφτεί τόνοι… από μελάνι για τις εκτελεστικές του ικανότητες. Αυτός όμως δεν πτοείται και έχει βαλθεί να «τρελάνει κόσμο», όπως έκανε χθες απέναντι στην Σάλτσμπουργκ με το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League.

Η Μπάγερν έκανε το… χρέος της και με το παραπάνω, στον αγώνα ρεβάνς με την Σάλτσμπουργκ. Τελικά, δεν είχε καμία διάθεση για υποτίμηση και… παρερμηνείες και με το εντυπωσιακό 7-1 στην «Αllianz Arena» επί των Αυστριακών έδειξε πως και φέτος θα πρέπει να θεωρείται ένα από τα φαβορί για συμμετοχή στην τελική φάση του θεσμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής, σ’ ένα ακόμη νοκ άουτ παιχνίδι των Βαυαρών ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που «έσπασε» ρεκόρ. Πως; Πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο χατ τρικ από καταβολής Champions League με δύο εκτελέσεις πέναλτι στο 12΄και στο 21΄και…τυχερό τελείωμα μετά από ασσίστ του Μίλερ στο 23’, χαρίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε ο Μάρκο Σιμόνε της Μίλαν από το 1996, όταν είχε σημειώσει τρία γκολ απέναντι στην Ρόζενσμποργκ, μέχρι το 24ο λεπτό.

Στα 40 γκολ ήδη ο «Λέβα»

 Παράλληλα ο Πολωνός επιθετικός κατάφερε πολύ νωρίς τη σεζόν, να «πιάσει» τα 40 γκολ. Είναι μάλιστα η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο και πλέον μένει να δούμε που θα σταματήσει την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Το φοβερό σερί του ξεκίνησε τη σεζόν 2015-2016 όταν πέτυχε 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρυσι… σταμάτησε στα 48, από τα οποία τα 41 στην Bundesliga «σπάζοντας» το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ. Όσο μεγαλώνει μάλιστα, γίνεται και καλύτερος και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς. Από τότε που μπήκε στην τρίτη δεκαετία της ζωής του, έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν και εντάχθηκε σ’ ένα μικρό γκρουπ παικτών που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο και είναι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Λίονελ Μέσι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Όσον αφορά το φετινό Champions Leauge, ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει πλέον 12 γκολ σε 8 αγώνες και το χθεσινό ήταν το δεύτερο χατ τρικ του μέσα στην σεζόν, μετά από εκείνο κόντρα στην Μπενφίκα στις αρχές Νοέμβρη.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε τρία γκολ μέσα σε έντεκα λεπτά, αλλά αυτό δεν αποτελεί ρεκόρ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άλλοι εννιά ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν σκοράρει τρεις φορές σε λιγότερο χρόνο κι ένας εκ τον οποίον είναι το μεγάλο ίνδαλμα του «Λέβα» που φορούσε τη φανέλα της Μπάγερν. Το 1975 ο Γκερντ Μίλερ είχε καταφέρει να σκοράρει τρία γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, στην ήττα των Βαυαρών με 6-5 από την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News