ΠΑΟΚ - Γάνδη: Ο Οφόε που είδαμε στον Ολυμπιακό, ο Οτζίτζα που θα δούμε με ΠΑΟΚ

Βάντις Οτζίτζα-Οφόε: Αρχηγός στο… σπίτι του και χωρίς πίεση και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ στη σειρά με τη Γάνδη για το Europa Conference League.

Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε δεν έχει αλλάξει πολύ αγωνιστικά σε σύγκριση με το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, πέραν της λογικής φθοράς που φέρνει ο χρόνος. Ωστόσο, είναι διαφορετικός όσον αφορά στο ότι βρήκε το μέρος όπου μπορεί να αποδώσει χωρίς πίεση. Κι αυτό ίσως να προκαλέσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις για το Europa Conference League.

Στον Ολυμπιακό, ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε βρέθηκε σε μια μεταβατική εποχή. Σε συνδυασμό με τα όσα συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ωφέλησαν ώστε να αγωνιστεί με σταθερότητα. Αφότου έγινε η διάρρηξη στο σπίτι του το Νοέμβριο του 2017 ήταν διαφορετικός και ήθελε να φύγει. Όταν προσελήφθη ο Πέδρο Μαρτίνς είχε… αποσυνδεθεί εντελώς και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αυτός ήταν η Γάνδη. Η πρώτη του ομάδα. Εκεί όπου έκανε τα αρχικα του βήματα από το 1994 ως το 1999 προτού πάει στην Άντερλεχτ και ακολουθήσει ένα ταξίδι πολλών ευκαιριών, αλλά και δυσκολιών προσαρμογής.

Η Γάνδη δεν είναι ο Ολυμπιακός

Από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα, η Γάνδη έχει αλλάξει πέντε προπονητές. Πέρασαν από τον πάγκο της ο Ιβ Βαντερχάγκε, ο Γες Θόρουπ, ο πρώην του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι, ο Βιμ Ντε Ντέκερ, προτού το κλαμπ καταλήξει στον Χάιν Βανχάζενμπρουκ. Παρά την αστάθεια και την αναταραχή, ο Οτζίτζα-Οφόε ήταν σταθερά βασικός κι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Σε σημείο που το κλαμπ του ανανέωσε το συμβόλαιο.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό στη Γάνδη δεν υπάρχει η ίδια πίεση για τίτλους. Η διοίκηση λειτουργεί με «κύκλους» και πότε η ομάδα βρίσκεται στα πάνω της και πότε προσπαθεί να «χτίσει» ξανά προκειμένου να φτιάξει το επόμενο ανταγωνιστικό σύνολο ώστε να πουλήσει παίκτες και να ακολουθήσει και πάλι την ίδια διαδικασία.

Ο κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ

Ο Βάντις Οτζίτζα-Οφόε στις τέσσερις σεζόν που βρίσκεται στο σύλλογο έχει γεμάτες σεζόν. Έγραψε 37 συμμετοχές τη 2018-19, 42 τη 2019-20, 33 στην περασμένη και ήδη έχει 36 στην τρέχουσα. Αρχηγός, πλέον, έχει εξελιχθεί κάτι σαν τον οδηγό των νεότερων παικτών που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις ενός αξιόλογου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου λίγο πριν το υψηλότερο επίπεδο.

Σε μια ομάδα όπου δεν υπάρχει «πρέπει» και παίζει απελευθερωμένα μπορεί να γίνει επικίνδυνος στη σειρά με τον ΠΑΟΚ για το Europa Conference League. Άλλωστε, έχει διατηρήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που τράβηξαν το… μάτι του Ολυμπιακού και άλλων μεγάλων κλαμπ. Είναι ένας ικανός box to box μέσος που μπορεί να φανεί χρήσιμος και στις δύο μεριές του γηπέδου. Βέβαια σε σχέση με πέντε χρόνια πριν έχει χάσει μέρος της αθλητικότητάς του, αλλά παραμένει ικανός καθώς μπορεί να βρει δίχτυα. Με τη φανέλα της Γάνδης από το 2018 μετράει 15 τέρματα. Κι από τον ΠΑΟΚ, να σημειώσουμε, δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του. Σε τρεις αναμετρήσεις – δύο όσο ήταν στην Κλαμπ Μπριζ και μια με τον Ολυμπιακό – έχει ρεκόρ 1-2-0.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News