Γιάννης Παπανικολάου: «Ο ΠΑΟΚ με τη Γάνδη πρέπει να εκμεταλλευτεί την Τούμπα»

Γιάννης Παπανικολάου: ‘Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την Τούμπα’. Ο διεθνής μέσος της πολωνικής Ράκοφ, που αντιμετώπισε τη Γάνδη στον πρώτο γύρο του UEFA Europa Conference League, μιλάει στο sportday.gr για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

Η μέρα για την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη έφτασε και ο “δικέφαλος” θα προσπαθήσει στην Τούμπα να βάλει τις βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του UEFA Europa Conference League. Η ελληνική ομάδα με όπλο της την Τούμπα, σαφέστατα και είναι το φαβορί για την αναμέτρηση, αρκεί να προσέξει ορισμένα στοιχεία που έχουν στο παιχνίδι τους οι εκπρόσωποι του Βελγίου.

Ένας από τους παίκτες που ήδη έχουν αντιμετωπίσει τη Γάνδη στη διοργάνωση, είναι και ο Γιάννης Παπανικολάου. Ο διεθνής μέσος, που αγωνίζεται στην πολωνική Ράκοφ, αντιμετώπισε τη βελγική ομάδα στα προκριματικά και συμβολεύει μέσω του sportday.gr τους συναδέλφους του, του ΠΑΟΚ.

Γιάννη τι διαπίστωσες εσύ από τις αναμετρήσεις της ομάδας σου με τη Γάνδη;

Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη και σοβαρή ομάδα. Εμείς όταν παίξαμε ήταν ουσιαστικά στις αρχές της περιόδου, αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση η προσύλωσή τους στο παιχνίδι. Είχαν ένταση, τρεξίματα και πρέσαραν ασταμάτητα. Ταυτόχρονα, προσπαθούσαν να βγάλουν την μπάλα από την άμυνά τους, χωρίς διωξίματα, αλλά με υπομονή. Ήθελαν να “χτίζουν” όπως λέμε την κάθε τους επίθεση.

Φαντάζομαι ότι αυτό σας δυσκόλεψε ιδιαίτερα.

Πραγματικά. Μάλιστα όταν κατάφερναν να σπάσουν το δικό μας πρέσινγκ και να βγάλουν την μπάλα από την άμυνά τους, δεν αργούσαν για να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους. Είναι γρήγορη ομάδα και το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ.

Στο πρώτο παιχνίδι όμως εσείς τους κερδίσατε στην έδρα σας.

Ναι είχαμε πάει πολύ καλά και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει καλύτερο σκορ. Μάλιστα στην έδρα μας, είχαμε καταφέρει να τους προβληματίσουμε ιδιαίτερα και να τους αναγκάσουμε να αφήσουν το παιχνίδι τους και να ψάχνουν έναν πανήψυλο και δυνατό φορ που έχουν τον Ντεπουάτρ.

Στη ρεβάνς τι είδατε;

Εκεί καταλάβαμε το πόσο πιο δυνατή γίνεται η Γάνδη στην έδρα της. Πραγματικά ήταν σαν να παίζαμε με μια διαφορετική ομάδα. Μέχρι το 44′-45′ που δεχτήκαμε το πρώτο γκολ, πηγαίναμε καλά. Όμως μετά πήραν και αυτοί τα πάνω τους και ανέβασαν ταχύτητα. Γενικά όμως μπορώ να πω ότι εμείς ήμασταν και άτυχοι, καθώς είχαμε δοκάρια και ευκαιρίες για να σκοράρουμε και αν το καταφέρναμε, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Θέλω να μου πεις για τον ρόλο του Οφόε στην μεσαία γραμμή, που είναι παίκτης που είδαμε και στην Ελλάδα.

Είναι το “α και το ω” της Γάνδης. Κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ουσιαστικά η πρώτη πάσα από την άμυνα πάει σε αυτόν, ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που αυτός θα κάνει και την τελική πάσα στην επίθεση. Είναι ποιοτικός παίκτης, είναι το βασικό “γρανάζι” της μηχανής τους. Είναι ένας σύγχρονος χαφ που ουσιαστικά παίζει αυτό που λέμε “box to box”.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν τι θα πρέπει να περιμένει ότι θα αντιμετωπίσει σε αυτές τις αναμετρήσεις;

-Επειδή είδα τα παιχνίδια με την Μίντιλαντ, θα πω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένει ότι θα αντιμετωπίσει μια… βελτιωμένη βερσιόν της Μίντιλαντ. Είναι πιο οργανωμένη, πιο δυνατή και γενικά πιο σοβαρή ομάδα. Αυτό φάνηκε και μετά τα δικά μας παιχνίδια, που όταν την αντιμετωπίσαμε ήταν 5η-6η στο πρωτάθλημά της, αλλά μετά -επειδή την παρακολούθησα- έκανε εντυπωσιακή πορεία στο Βέλγιο και κέρδισε όλες τις αντιπάλους της. Λίγες ημέρες μετά τα δικά μας παιχνίδια, νίκησε 6-1 την Μπριζ και αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Έτσι όπως γνωρίζεις και τον ΠΑΟΚ τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει στα δύο αυτά παιχνίδια;

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει στο πρώτο ματς να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο ΠΑΟΚ όταν παίζει στην Τούμπα με τον κόσμο του και πόση δυναμική του δίνει η έδρα του. Στο δεύτερο ματς, εάν έχει καταφέρει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα, θα πρέπει να το διασφαλίσει και νομίζω ότι θα έχει πετύχει το στόχο του. Γενικά θέλει προσοχή η Γάνδη, αλλά ο ΠΑΟΚ σαφέστατα και είναι μια ομάδα που δεν έχει να φοβηθεί κάτι από αυτήν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News