Μπακς – Χοκς 124-115: Ο Γιάννης... έσπασε τα κοντέρ, οι Μπακς έφτασαν τις έξι σερί νίκες

Μπακς – Χοκς 124-115: Ο Γιάννης έσπασε τα… κοντέρ, οι Μπακς έφτασαν τις έξι σερί νίκες

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «ισοπέδωσε» τους Χοκς με 43 πόντους και 12 ριμπάουντ και υπέγραψε την έκτη διαδοχική νίκη των Μπακς στην κανονική περίοδο του NBA (124-115).

Μία από τις… μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού «εκκρεμότητες» που είχαν οι Μιλγουόκι Μπακς στην κανονική περίοδο της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν του NBA ήταν να επικρατήσουν επί των Ατλάντα Χοκς, ομάδα από την οποία είχαν ηττηθεί δις, σε ισάριθμα ματς, στην State Farm Arena.

Η δουλειά… έγινε στο Fiserv Forum για τους πρωταθλητές του NBA, οι οποίοι στο τρίτο -και τελευταίο για την regular season- φετινό «remake» των περσινών τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας επιβλήθηκαν δίκαια των «γερακιών» με 124-115 και έφτασαν αισίως τα έξι διαδοχικά θετικά αποτελέσματα. Κι αυτό, ενώ μόλις ένα εικοσιτετράωρο πρωτύτερα είχαν περάσει δια… περιπάτου από την έδρα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με το εκκωφαντικό 142-115.

Κατόπιν τούτου, οι Μπακς βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 42-25 και παραμένουν στην κουβέντα για την πρώτη θέση στην Ανατολή, στην οποία αυτή τη στιγμή αναπαύονται οι Χιτ με 44-23. Στον αντίποδα, οι Χοκς υπέστησαν δεύτερη απανωτή εκτός έδρας ήττα -μετά από αυτή από τους Ντιτρόιτ Πίστονς- και υποχώρησαν στο 31-34 ρεκόρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «Δήλιον πρόβλημα» για τα «γεράκια», με τους 43 πόντους (12/17 βολές, 14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα), τα 12 ριμπάουντ, τις 5 ασίστ και το 1 κλέψιμο που κατέγραψε σε 37’03” παρουσίας στο παρκέ να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Από εκεί και πέρα, ο Μπόμπι Πόρτις προσέφερε 23 πόντους και 15 ριμπάουντ στα «ελάφια», ενώ ο Κρις Μίντλετον ήταν ο τρίτος επιθετικός πόλος των γηπεδούχων, έχοντας 23 πόντους και 8 ασίστ.

Ο Τρέι Γιανγκ άργησε αλλά τελικά… πήρε μπρος για τους Χοκς, ολοκληρώνοντας το ματς με 27 πόντους και 11 ασίστ, με τους ΝτιΆντρε Χάντερ και Κέβιν Χέρτερ να στέκονται άξια στο πλάι του με 17 και 16 πόντους αντιστοίχως.

 

Ο αγώνας

Ο Αντετοκούνμπο άρχισε το… showtime με το «καλημέρα» στο ματς, κυριαρχώντας με την παρουσία του στο «ζωγραφιστό». Ο «Greek Freak» σημείωσε 14 πόντους σε λιγότερα από επτά αγωνιστικά λεπτά στο πρώτο δωδεκάλεπτο, διαμορφώνοντας διψήφιο προβάδισμα υπέρ των πρωταθλητών (22-12). Η λογική έξοδος του Έλληνα σταρ για τις πρώτες ανάσες δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο για τους Μπακς, οι οποίοι συνέχισαν να παραβιάζουν στον ίδιο ρυθμό την άμυνα των Χοκς, διευρύνοντας το προβάδισμά τους στο +15 (32-17 στο 9’). Ο Γιάννης επέστρεψε για την τελική ευθεία του πρώτου δωδεκάλεπτου και με buzzer-beater τρίποντο έγραψε τον ιδανικό επίλογο της ομάδας του (37-26).

Ο Πόρτις πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση και οι Μπακς «εκτίναξαν» την υπέρ τους διαφορά στο +18 (44-26) με γρήγορο 7-0 στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Τα «γεράκια» βρήκαν ένα διάστημα καλής κυκλοφορίας, η οποία μετουσιώθηκε με δύο σερί τρίποντα του Χέρτερ για τη μείωση της διαφοράς σε μονοψήφια τιμή (53-45 στο 17’). Εντούτοις, οι «σεληνιασμένοι» Πόρτις και Μίντλετον άνοιξαν στη συνέχεια εκ νέου τη διαφορά και έσβησαν τη «φλόγα» των αντιπάλων τους (64-47 στο 22’). Ο «Khash» ολοκλήρωσε το παραγωγικό πρώτο ημίχρονο τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας του με καλάθι μέσης απόστασης, με τους Μπακς να πηγαίνουν στην ανάπαυλα εκ περιωπής (68-54).

Αντετοκούνμπο vs Γιανγκ, σημειώσατε 1

Ο Γιανγκ ανέβασε στροφές στο τρίτο δωδεκάλεπτο, αλλά το ίδιο έπραξε (και με το παραπάνω) ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος καθοδήγησε υποδειγματικά τους Μπακς, σημειώνοντας εννιά πόντους στο πρώτο τετράλεπτο της περιόδου, για να τους κρατήσει στην πρωτοπορία (81-68 στο 28’). Οι Χοκς, όμως, εξαπέλυσαν αντεπίθεση και κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα και στο -5 (91-86 στο 30’), χάρη στην ικανότητα του Γιανγκ στο πικ εν ρολ. Το τρίτο δωδεκάλεπτο έκλεισε στο ρευστό 93-86, με τους Χοκς να καλύπτουν σημαντικό μέρος της διαφοράς και να δίνουν χρώμα στο ματς ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Σ’ αυτή, οι Μπακς συνέχισαν να τιμωρούν κάθε αδράνεια στην άμυνα των Χοκς, παρότι και οι ίδιοι είχαν γίνει ευάλωτοι στην οπισθοφυλακή τους. Με 8-0 σερί, τα «ελάφια» έκοψαν τη… φόρα στους Χοκς, μετατρέποντας το ισχνό +5 (101-96 στο 39’) σε +13 (109-96 στο 40’). Τα «γεράκια», πάντως, είχαν τα ψυχικά αποθέματα να επαναφέρουν τη διαφορά στο εύρος των πέντε πόντων (112-107 στο 43’) και να κρατήσουν ζωντανές τις τελευταίες ελπίδες τους για νίκη. Παρά ταύτα, οι Μίντλετον και Χόλιντεϊ έδειξαν με σαφήνεια γιατί θεωρούνται μαζί με τον Αντετοκούνμπο οι τρεις «σωματοφύλακες» των Μπακς και με τρίποντα-μαχαιριές ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (118-109 στο 44’). Η σεμνή παράσταση έλαβε και τυπικά τέλος όταν ο ΜακΜίλαν αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή στο 1’22” πριν από το φινάλε, με τους Μπακς να σφραγίζουν την έκτη διαδοχική νίκη τους και να συνεχίζουν ακάθεκτοι την… καταδίωξη των πρωτοπόρων Χιτ.

Τα δωδεκάλεπτα: 37-26, 68-54, 93-86, 124-115

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News