Άρβιντας Σαμπόνις: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τους Ρώσους ποτέ ξανά, είναι ψεύτες»

Ο Άρβιντας Σαμπόνις καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των Ρώσων, τους οποίους αποκάλεσε ως «ψεύτες».

Ο Άρβιντας Σαμπόνις μίλησε στη λιθουανική ιστοσελίδα «15 min» για τις επιπτώσεις της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, εξαπολύοντας επίθεση στους Ρώσους για τη στάση τους.

Μεταξύ άλλων, ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ και Hall Of Famer χαρακτήρισε τους Ρώσους ως «ψεύτες» και πρόσθεσε πως δεν έχει καμία διάθεση επικοινωνίας μαζί τους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Για τη ρωσική εισβολή: «Ποτέ ξανά στις ζωές μας δεν πρόκειται να πιστέψουμε αυτούς τους ψεύτες. Μία χώρα ειρήνης! Υπάρχει ειρήνη εδώ; Με το να βομβαρδίζουν παιδιά και ελεύθερους ανθρώπους; Είμαι άφωνος. Δεν έχω καμία επιθυμία να επικοινωνήσω μαζί τους. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 70% των Ρώσων υποστηρίζει τον πόλεμο. Φυσικά, ελπίζω αυτός ο αριθμός να είναι μικρότερος».

Για την μη κατακύρωση των αποτελεσμάτων των ρωσικών ομάδων στη βαθμολογία της EuroLeague: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να μη λαμβάνονται υπόψη. Και είναι δύσκολο να πούμε πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Δεν είναι ξεκάθαρο, με τον πόλεμο να μαίνεται».

Για το τι μέλλει γενέσθαι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Δεν έχω ιδέα πως θα μπορέσουν οι άλλες ομάδες να παίξουν μαζί τους στο μέλλον. Είναι δύσκολο να φανταστώ τέτοιο σενάριο. Τώρα οι Σλάβοι σκοτώνουν Σλάβους. Δύο Σλάβοι κάνουν επίθεση σε έναν άλλον Σλάβο. Αδελφός σκοτώνει αδελφό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News