ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οι λόγοι της καθυστέρησης στις μεταγραφές
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση για το ρόστερ του, αλλά μέχρι τώρα το μόνο νέο πρόσωπο στο Κορωπί είναι ο Κώτσιρας.
Όμως, το μοναδικό νέο πρόσωπο στο «Γεώργιος Καλαφάτης» είναι ο Γιάννης Κώτσιρας. Πέραν αυτού, όσοι δουλεύουν υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανήκαν ήδη στο ρόστερ και μάλιστα μερικοί σύντομα θα αποχωρήσουν.
Η φαινομενική καθυστέρηση στην ενίσχυση, προκαλεί απορίες στον κόσμο. «Γιατί αργούν;» είναι ένα μόνιμο ερώτημα των φίλων του «τριφυλλιού», το οποίο αφορά πρωτίστως τον Γιοβάνοβιτς και τα στελέχη της ΠΑΕ. Ασφαλώς, υπάρχουν απαντήσεις και η Sportday.gr τις έχει.
Καταρχάς, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πίεση του χρόνου που αντιμετωπίζουν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης. Δυστυχώς για το πρεστίζ τους, οι «πράσινοι» αρχίζουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους στις 21 Αυγούστου με την έναρξη της Superleague. Οι ανταγωνιστές τους παίζουν στις διοργανώσεις της UEFA, οπότε πρέπει να είναι έτοιμοι νωρίτερα.
Η βασικότερη έλλειψη
Ένα στοιχείο που δυσχεραίνει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στις αναζητήσεις τους είναι η έλλειψη οργανωμένης δομής στο σκάουτινγκ. Η διοίκηση φέτος άρχισε την επάνδρωση του τμήματος με την πρόσληψη του Μάκη Λιβαθηνού ως chief scout και με άλλους συνεργάτες και είναι λογικό να μην υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια δική τους βάση δεδομένων για την αγορά, στηρίζονταν στις γνωριμίες του εκάστοτε τεχνικού διευθυντή και κατά συνέπεια, η αναζήτηση τους στηρίζεται στις προτάσεις των μάνατζερ ή στη γνώση του Γιοβάνοβιτς και του επιτελείου του.
Ακριβώς, όμως, επειδή η δουλειά με αυτό τον τρόπο δεν είναι η ενδεδειγμένη, ο Γιοβάνοβιτς και οι βοηθοί του «σκανάρουν» προσεκτικά κάθε προτεινόμενο παίκτη, για να είναι βέβαιοι ότι τους καλύπτει. Μετά έπεται η εισήγηση στη διοίκηση για να ασχοληθεί με τις διαπραγματεύσεις. Αλλά αυτή η μέθοδος απαιτεί περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο και φέρνει την καθυστέρηση.
Τα διλήμματα του Γιοβάνοβιτς
Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς αξιολογούσε το ρόστερ και δεν είχε καταλήξει σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση, διότι ήθελε να αξιοποιήσει λύσεις που είχε στη διάθεση του. Ή δεν είχε αποφασίσει για κάποιους παίκτες «μπαλαντέρ», όπως ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Στο 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Γιοβάνοβιτς, ο Βιγιαφάνιες μπορεί να παίξει ως επιτελικός χαφ ή ως εξτρέμ. Ανάλογα με το που θα κατατάξει τον Αργεντινό ο Γιοβάνοβιτς, στην άλλη θέση θα εισηγηθεί για μεταγραφή!
Αντίστοιχα, στα άκρα της επίθεσης και στην κορυφή συνωστίζονται πολλοί ποδοσφαιριστές. Δεν είναι απλό για τον Γιοβάνοβιτς να ζητήσει και άλλους, αν προηγουμένως δεν αποχωρήσουν κάποιοι. Συνεπώς, ο Σέρβος υποχρεούται να περιμένει τη διαδικασία των αποδεσμεύσεων και μετά να κοιτάξει για προσθήκες.
Τέλος, οι μεταγραφές επηρεάζονται και από το μπάτζετ. Ο Γιάννης Αλαφούζος ενέκρινε τη διάθεση περισσότερων χρημάτων για την ενδυνάμωση του έμψυχου υλικού, αλλά τα λεφτά δεν είναι απεριόριστα. Ο Γιοβάνοβιτς σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του Αλαφούζου, πρέπει να τα κατανείμουν σωστά ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ολυμπιακός: Αγωνία για τους τραυματίες - Η πρώτη εκτίμηση για Κάρμο, Τσικίνιο, Μαρτίνς
- Super League: Η βαθμολογία μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1: Την ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ξανά με ανεπανάληπτο σόου του Ελ Καμπί!
- National League 2: Απίστευτο! Οπαδός πέταξε κάδο στο κεφάλι του προπονητή της Αγίας Παρασκευής!
- Βασίλης Πλιάτσικας: Εφυγε από τη ζωή η αδερφή του, Ουρανία, στα 32 της χρόνια