Premier League: «Ήρωας» Χάβερτς για την Τσέλσι - Βαθμολογική ανάσα για τη Λιντς

Premier League: «Στοπ» στο αρνητικό της σερί έβαλε η Λιντς με τη νίκη της κόντρα στη Νόριτς, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα εκμεταλλευόμενη την ήττα της Έβερτον από τη Γουλβς. Νίκη και για την Τσέλσι επί της Νιουκάστλ, με… ήρωα τον Χάβερτς στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Premier League…

«Στοπ» στο αρνητικό της σερί έβαλε η Λιντς με τη νίκη της κόντρα στη Νόριτς, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα εκμεταλλευόμενη την ήττα της Έβερτον από τη Γουλβς. Νίκη και για την Τσέλσι επί της Νιουκάστλ, με… ήρωα τον Χάβερτς στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Premier League…

Τι κι αν η αγγλική Κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τσέλσι, η λονδρέζικη ομάδα δεν πτοείται. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ, ακόμα μία φορά, φάνηκαν επηρεασμένοι στο παιχνίδι τους, μετά τα τελευταία γεγονότα που έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το σύλλογο.

Η Πρωταθλήτρια κόσμου, αν και είχε τις ευκαιρίες, δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα κόντρα στην πολύ ανταγωνιστική Νιουκάστλ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί στα τελευταία λεπτά το γκολ – λύτρωση του Χάβερτς για να φύγει με το «τρίποντο» από το Saint Jame’s Park.

Λιντς – Νόριτς 2-1

Από την αρχή το παιχνίδια κόντρα στη Νόριτς ήταν must win για τη Λιντς. Πρώτα απ’ όλα για να σπάσει το αρνητικό σερί των οχτώ αγώνων χωρίς νίκη και δεύτερον για ν’ αποκτήσει προσωρινά ένα βαθμολογικό αβαντάζ από την 17η Έβερτον.

Οι παίκτες του Μαρς, πριν την συμπλήρωση του 15ου λεπτού της αναμέτρησης βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, βάζοντας τις βάσεις για μία νίκη κόντρα στην ουραγό του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος η γηπεδούχος Λιντς έψαξε το γκολ, με το οποίο θα «κλείδωνε» το ματς, ωστόσο λόγω αστοχίας δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Τη δυστοκία αυτή, παραλίγο να την… πληρώσει στο 75′, όταν ο διαιτητής Στιούαρτ είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζέιμς πάνω στον Ράσιτσα, ωστόσο μετά από έλεγχο του VAR η απόφαση αναιρέθηκε.

Βέβαια, όσο η Λιντς είχε προβάδισμα με… εύθραυστο σκορ, τόσο τα «καναρίνια» είχαν ελπίδες για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 90’+1, με γκολ του ΜακΛιν η Νόριτς ισοφάρισε προσωρινά, καθώς τον τελευταίο λόγο είχαν οι γηπεδούχοι με τον Γκέλχαρτ να υποδέχεται πάσα πάρε-βάλε από τον Ροντρίγκο και να μην αστοχεί προ κενής εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Έβερτον – Γουλβς 0-1

Με τον Ντάνιελ Ποντένσε να… τρώει πολύ ξύλο στο Γκούντισον Παρκ, οι «λύκοι» πήραν τη νίκη, με 1-0, και πλέον είναι μία ανάσα από τις θέσεις που δίνουν τα εισιτήρια στην Ευρώπη.

Η ομάδα από το Γουλβερχάμπτον ήταν αρκετά ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να βάλει δύσκολα στη γηπεδούχο Έβερτον, ειδικότερα μετά την επίτευξη του γκολ από τον Κόαντι στο 49′.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έβγαλε αντίδραση, με αποτέλεσμα να ηττηθεί, συνεχίζοντας, έτσι, έναν πρωτόγνωρο αγωνιστικό κατήφορο.

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 2-1

Σ’ ένα αρκετά ισορροπημένο η Γουέστ Χαμ ήταν πιο αποτελεσματική απέναντι στην Άστον Βίλα και με δύο τέρματα από το 70′ και μετά πήρε τη νίκη, η οποία την φέρνει προσωρινά, στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα γκολ για τους λονδρέζους πέτυχαν οι Γιαρμολένκο (70′) και Φορνάλς (82′), ενώ η καθυστερημένη αντίδραση για τους «Χωριάτες» ήρθε από τον Ράμσεϊ στο 90′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 2-1.

Άξια αναφοράς, στην αναμέτρηση, η αντίδραση του Γιαρμολένκο, μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ της Γουέστ Χαμ, με τον Ουκρανό να σκοράρει και να ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του.

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-2

Μετά από ένα κακό σερί η Γουότφορντ πήρε σπουδαίο διπλό σε είκοσι λεπτά στο Saint Mary’s με πρωταγωνιστή τον Κούτσο επικράτησε με 2-1 της Σαουθάμπτον που αν και μείωσε με τον Ελγιονούσι δεν κατάφερε να αποφύγει την 3η σερί ήττα της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News