EUROCUP: Σχηματίστηκαν οι δύο όμιλοι της κανονικής περιόδου, με Βαλένθια και Μπολόνια ο Προμηθέας

Γνωστοί έγιναν οι δύο όμιλοι της κανονικής περιόδου του EuroCup για τη σεζόν 2021-22. Στον Β’ όμιλο ο Προμηθέας μαζί με δύο «μεγαθήρια». Οι αλλαγές στο format.

Σε ριζικές αλλαγές προχωράει το EuroCup από τη νέα σεζόν, τόσο σχετικά με το format όσο και με τα οικονομικά των ομάδων.

Όπως ανακοίνωσε η Euroleague Basketball, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται η διοργάνωση, στη σύσκεψη της Παρασκευής (09/07) αποφασίστηκε να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής από τη σεζόν 2021-22.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κανονική περίοδος να αποτελείται πλέον από δύο ομίλους των 10 ομάδων, από τους οποίους οι 8 πρώτοι της κατάταξης θα προκρίνονται στη φάση των «16», όπου και θα διασταυρώνονται μεταξύ τους σε μονά «νοκ-άουτ» ματς, στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ.

Με την ίδια μορφή θα διεξάγονται και όλες οι υπόλοιπες φάσεις μέχρι τον τελικό. Παράλληλα, αποφασίστηκε το μίνιμουμ μπάτζετ των ομάδων να ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ για την ερχόμενη σεζόν και στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ από τη σεζόν 2022-23.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των δύο ομίλων, με τον Προμηθέα να κληρώνεται στον Β’ όμιλο μαζί με Βαλένθια (Ισπανία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Μπουρ (Γαλλία), Ουλμ (Γερμανία), Μπούρσασπορ (Τουρκία) και Βενέτσια (Ιταλία).

Στον Α’ όμιλο θα κοντραριστούν μεταξύ τους οι Ανδόρα (Ισπανία), Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία), Μπανταλόνα (Ισπανία), Παρτιζάν (Σερβία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Τρέντο (Ιταλία), Λεβαλουά (Γαλλία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Αμβούργο (Γερμανία) και Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News