EuroLeague: Οριστική αποβολή των ρωσικών ομάδων

Η EuroLeague Basketball γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την οριστική αποβολή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

Η προθεσμία που είχε δοθεί από τη διοργανώτρια αρχή εξέπνευσε χθες (21/03) δίχως να έχει υπάρξει η παραμικρή διαφοροποίηση στα θλιβερά τεκταινόμενα του πολέμου της Ουκρανίας.

Οι 13 ομάδες-μέτοχοι της EuroLeague ψήφισαν μετά από τη σχετική πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου για οριστική αποπομπή των ρωσικών ομάδων από τη διοργάνωση και το αποτέλεσμα της εν λόγω ψηφοφορίας, όπως αναμενόταν, επικύρωσε πως η διοργάνωση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί χωρίς τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, στην τελική βαθμολογία της διοργάνωσης δεν θα ληφθούν υπόψιν τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων, όπερ και σημαίνει πως η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί με τον υπολογισμό 28 αγώνων για καθεμία από τις 15 ομάδες που συνεχίζουν.

H ανακοίνωση της EuroLeague:

«Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA σχετικά με τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων του ECA έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία:

1. Να αποσυρθεί η συμμετοχή ομάδων της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην Turkish Airlines EuroLeague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) όσο και στο 7DAYS EuroCup (Lokomotiv Kuban Krasnodar) για τη σεζόν 2021-22, καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελίχθηκε με ευνοϊκό τρόπο.

2. Όπως ανακοινώθηκε μετά το Εκτελεστικό Συμβούλιο Μετόχων της ECA που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2022, όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα αφαιρεθούν από οποιονδήποτε υπολογισμό της βαθμολογίας των ομάδων της EuroLeague και του EuroCup».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News