Ολυμπιακός: Το σοκ και η ισορροπία του Καρβάλιο

Την περασμένη Κυριακή, στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο Ζοάο Καρβάλιο συμπλήρωσε 50 μέρες ως παίκτης του Ολυμπιακού. Σ’ αυτό το διάστημα, κατά κάποιο τρόπο, έχει υποστεί ένα μίνι σοκ ο Πορτογάλος μπαλαδόρος. Μαζί με μια συμμετοχή που έκανε με τον Ολυμπιακό Β’ στη Super League 2 μετράει 552 αγωνιστικά λεπτά.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς υπάρχει μια τεράστια αλλαγή για τον ίδιο. Αλλαγή σε περιβάλλον, από την Αγγλία και το Νότιγχαμ στην Ελλάδα και τον Πειραιά. Επίσης υπάρχει αλλαγή σε απαιτήσεις. Στη Φόρεστ δεν πόνταραν πολλά πάνω του φέτος γι’ αυτό και σε 170 μέρες «καθαρής» σεζόν μέχρι να αποχωρήσει είχε μόλις 328 λεπτά. Σχεδόν τα μισά δηλαδή απ’ όσα έχει ήδη στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό σε τρεις φορές μικρότερο χρονικό διάστημα. Είναι ξεκάθαρο πως ό,τι συμπεράσματα βγει τώρα για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή θα είναι λάθος.

Μεγάλο στοίχημα

Ο Ζοάο αποτελεί ένα στοίχημα για τη νέα σεζόν. Είναι ένας παίκτης που πληρώθηκε πολλά λεφτά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ως ιδιοκτήτης της Φόρεστ), 15 εκατ. ευρώ, για να αποκτηθεί από τη Μπενφίκα. Για διαφόρους λόγους ωστόσο δεν «έπιασε» εκεί και αποφασίστηκε να γίνει η επανεκκίνηση στον Ολυμπιακό. Με έναν Πορτογάλο προπονητή που γνωρίζει να αναγεννά τους παίκτες, όπως ο Πέντρο Μαρτίνς, η ερχόμενη σεζόν μπορεί να είναι η σεζόν του restart για τον «μάγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παλιό στόρι Μπανγκουρά και το «παιχνίδι» στα άκρα.

Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για τον ερυθρόλευκο τίτλο ή την ανατροπή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News