Τζούντο: Έπεσε η αυλαία στο Athens Junior European Cup 2022

Η γιορτή για τις μικρές ηλικίες στο τζούντο, το European Junior Cup, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Περιστέρι χωρίς να επιφυλάξει κάποιο μετάλλιο για την ελληνική πλευρά

Έλειψε το μετάλλιο, όμως κατέγραψε πολλές καλές εμφανίσεις το ελληνικό τζούντο με την πολυπληθή αποστολή του στο Athens Junior European Cup 2022, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27/3 στο Περιστέρι. Πέρα δε, από την αγωνιστική προσπάθεια, μετρούσε και το οργανωτικό μέρος για την Ελλάδα και απέσπασε καλά σχόλια.  

Στη γιορτή των μικρών ηλικιών η Αθήνα φιλοξένησε 300 αθλητές και αποστολές από 27 χώρες του κόσμου. Πέτυχε στην οργάνωση του πρωταθλήματος και ήταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Sports Commissioner της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (EJU) Μπράνισλαβ Γκρνογκορατς:

«Το Athens Junior European Cup ήταν αναμφίβολα σε εξαιρετικό επίπεδο. Έμοιαζε οργανωτικά περισσότερο σε τουρνουά επιπέδου ανδρών- γυναικών. Εγινε σπουδαία δουλειά από τους διοργανωτές σε ένα τοπ επιπέδου τουρνουά. Μετά την πανδημία κινούμαστε βήμα με βήμα για να δούμε αγώνες υψηλού επιπέδου. Το γεγονός ότι στην Αθήνα μετείχαν 300 αθλητές από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων τεράστιες δυνάμεις όπως η Γαλλία ή το Ισραήλ, είναι σπουδαίο για όλους. Είδαμε αγώνες τοπ επιπέδου σίγουρα» ανέφερε ο Βόσνιος παράγοντας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, για τα ελληνικά χρώματα την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Γαλήνη Συρινίδου που έφτασε ως τον 2ο γύρο των ρεπεσάζ και μία ανάσα από τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, αλλά στην αναμέτρηση με την Λετονή Σοκιργιάνσκα τραυματίστηκε και έχασε με ippon τον αγώνα.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News