ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Παραμένει ο Λιονέλ Μέσι μέσω...La Liga

Η ισπανική λίγκα έβαλε…πλάτη για να κατορθώσουν οι Καταλανοί να κρατήσουν τον σπουδαίο Λιονέλ Μέσι.

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι σύμφωνα με την «As» με την Μπαρτσελόνα καταφέρνει να αποσπάσει το «Ναι» του Αργεντινού σούπερ σταρ και μετέπειτα να πείθει την La Liga να την βοηθήσει και με το θέμα του ορίου στο μισθολογικό κόστος των ομάδων.

Η ισπανική λίγκα ενέκρινε την εγγραφή του «Λίο» και μόλις το θέμα με το payroll των Καταλανών είχε αρθεί επήλθε εύκολα και η οριστική συμφωνία με τον πατέρα του Αργεντινού, Ζόρζε Μέσι. Η επισημοποίησή της θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας θα πρέπει μετά από αίτημα του καταλανικού συλλόγου να εξηγεί προσωπικά ο ίδιος στον πατέρα και ατζέντη του Λιονέλ Μέσι, γιατί έπρεπε να αποδεχθεί τους συγκεκριμένους όρους που του προσέφεραν οι «μπλαουγκράνα».

Πηγές από το «περιβάλλον» του Αργεντινού σούπερ σταρ λένε πως δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποια τέτοια συνάντηση επειδή αυτό το θέμα αφορά μόνο την Μπαρτσελόνα και την La Liga. Ωστόσο, αγνοούσαν την έγκρισης της εγγραφής του παίκτη από την λίγκα αφού κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους, όπως τονίζει η ισπανική ιστοσελίδα.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ελπίζει αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σύντομα έτσι ώστε να κλείσει η συμφωνία οριστικά όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μπορέσει να κινηθεί όλος ο μηχανισμός της ομάδας, ο οποίος έχει «παγώσει» περιμένοντας την έκβαση του κρίσιμου αυτού ζητήματος. Η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου αναμένεται να ξεμπλοκάρει και πολλούς χορηγούς που τηρούν στάση αναμονής μέχρι να βάλει ο Μέσι την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο οπότε θα προκαλέσει και σημαντική εισροή ρευστού που έχει τεράστια ανάγκη η ομάδα.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει αφήσει όλο το συγκεκριμένο θέμα στον πατέρα του, αφού έχει επικεντρωθεί απόλυτα στο Copa America προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο του τρόπαιο με την φανέλα της εθνικής του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News