AEK: Το... ταλέντο με τους προπονητές - Aπό τον Λουτσέσκου στον Σάντος

AEK: Το… ταλέντο με τους προπονητές – Aπό τον Λουτσέσκου στον Σάντος η ΑΕΚ ακόμη ψάχνει τον προπονητή της Αγιά Σοφιάς

Μέσα σε δέκα μήνες, κάπου τόσο χονδρικά, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ξεδιπλώσει όλο της το επικοινωνιακό ταλέντο σε ό,τι έχει να κάνει με τους προπονητές.

Μάιος του 2021. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πάρει το καλό του ύφος, το αρχηγικό, στα Σπάτα, σε μίτινγκ με δημοσιογράφους. Τους λέει: «Τον Λουτσέσκου τον εκτιμώ προπονητικά, μίλησα μαζί του αλλά θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα (…) Ο Λουτσέσκου θέλει 1.3 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού αυτά τα λεφτά στην Ελλάδα. Δεν θα κωλώσουμε εκεί. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πληρώνουμε αλλά δε μας βγαίνει…». Φαπ η σφαλιάρα! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα πήγαινε σε άλλο πρωτάθλημα, υπογράφει τελικά στον ΠΑΟΚ. Η δε ΑΕΚ, βολεύεται -προσωρινά όπως αποδεικνύεται- με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Παραμονές Χριστουγέννων. Η ΑΕΚ ανακοινώνει την ανανέωση του συμβολαίου του Αργύρη Γιαννίκη (έχει στο μεταξύ πάρει τη θέση του Σέρβου) έως το 2024. Φαπ η μία (αγωνιστική) σφαλιάρα, φαπ η άλλη… και πριν αλέκτορα φωνήσαι, στο λυκαυγές του Μάρτη, η Ενωση απολύει τον Γιαννίκη.

Αρχές του μήνα. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έχει αντικαταστήσει ως υπηρεσιακός τον Αργύρη Γιαννίκη και παράλληλα αρχίζουν τα σενάρια για τον κανονικό διάδοχο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να συγκαταλέγεται ανάμεσα «στα ονόματα της λίστας». Ναι, τον Βαλβέρδε, που έπαιρνε καμιά 15αριά εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα!… Τελικά, η μπίλια κάθεται στον Φερνάντο Σάντος. Πιο προσιτός, γαρ. Θεωρητικά τουλάχιστον.

Τέλη Μάρτη. Η Πορτογαλία περνάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και κατά συνέπεια δυσκολεύει πολύ του Σάντος στην ΑΕΚ. Το ενδεχόμενο, ωστόσο, της πρόκρισης των Πορτογάλων ήταν ορατό από καιρό και τη συγκεκριμένη εξέλιξη κανείς δεν μπορούσε ν’ αποκλείσει. Παρά ταύτα, η ΑΕΚ επικεντρώθηκε στον 68χρονο τεχνικό.

Απρίλης. Είναι ο μήνας όπου, σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, πρέπει να έχει κλείσει το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, για να μην πάει πίσω, λέει, ο σχεδιασμός. Στον κόσμο είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία της πρόσληψης του σοβαρού (καθόλου ειρωνικά) Σάντος και τώρα, σε λιγότερο από μήνα, πρέπει να σερβίρουν στους Ενωσίτες κάτι πειστικό για να ξεχάσουν τον Πορτογάλο. Πρέπει μέσα σ’ αυτό το διάστημα να βρεθεί ο προπονητής με τον οποίο η ομάδα θα μπει στην «Αγιά-Σοφιά». Είμαι περίεργος να δω…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News