Βασίλης Μάντζης: Από τη Μάχη του Μαραθώνα, στις λαβωματιές στον... Αχιλλέα
Βασίλης Μάντζης: Από τη Μάχη του Μαραθώνα, στις λαβωματιές στον… Αχιλλέα – Η ιστορία του επιθετικού που οδηγεί τον Ιωνικό σε άνετη παραμονή στη Super League
«Βασίλη Μάντζη, σε ευχαριστούμε. Παικταρά και ψυχάρα, ο κόσμος εκτιμά την προσφορά σου αλλά και το ήθος σου, γιατί κάθε φορά που φόραγες την μαυροπράσινη την τιμούσες. Μακάρι όσοι περνούσαν από την ομάδα μας διαχρονικά να είχαν το ήθος σου και να σέβονταν το σωματείο μας και εμάς τους φιλάθλους του όπως εσύ».
Η Νεάπολη μπορεί να γίνει… Τακτακαλάς; Όπου Τακτακαλάς, συνοικία της κυπριακής πρωτεύουσας. Ο δε Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Τακτακαλάς 1931, είναι το κλαμπ των φίλων του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Που με το συγκεκριμένο κείμενό τους αποχαιρέτησαν στο τέλος του 2021 τον νυν επιθετικό του Ιωνικού. Μπορεί ο Μάντζης να γίνει icon Και για τους «Ρέιντζερς», τους φαν της νικαιώτικης ομάδας; Η απάντηση είναι: αν παίζει κάθε εβδομάδα κόντρα στον Βόλο, σίγουρα!
O Μάντζης, ο Μπέος και το καλοκαίρι του 2020
Μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο επειδή το καλοκαίρι του 2020 άφησε ελεύθερο τον Βασίλη Μάντζη; Από τον Γενάρη, πάντως, που ο εν λόγω φορ παλλινόστησε, έχει βάλει τρία γκολ στον Βόλο. Ένα «παστέλωσε» στο 1-1 της regular season στο Πανθεσσαλικό κι άλλα δύο αυτό το Σάββατο, στο 2-2 των πλέι άουτ, στη Νεάπολη. Άλλο αν η θεσσαλική ομάδα διαθέτει κι αυτή έναν τίμιο φορ, τον Τομ Φαν Βέερτ.
Λίγο μεγαλούτσικος, βέβαια, εμφανίστηκε ο Μάντζης στην κεντρική σκηνή. Έπαιξε πρώτη φορά στη Super League 1 σε ηλικία περίπου 28 ετών. Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο Βόλος τού έδωσε την ευκαιρία και ήταν ανταμοιβή των κόπων του, διότι τα προηγούμενα χρόνια ο αθλητής Μάντζης είχε φάει πολλή σκόνη στα «χωράφια» (ενίοτε και χωρίς εισαγωγικά) του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από το Γραμματικό και τη Ραμνούς στα μεγάλα σαλόνια της Super League
Γεννήθηκε στο Γραμματικό στις 4 Δεκεμβρίου 1991, ανήμερα της αγίας Βαρβάρας. Κλώτσησε πρώτη φορά μπάλα στην τοπική ομάδα με το αρχαιοπρεπές όνομα «Ραμνούς», όπου γράφτηκε μαζί με τον -κατά έναν χρόνο μεγαλύτερό του- αδελφό, τον Γιάννη, ο οποίος όμως δεν έμεινε στον χώρο (εργάζεται ως σεφ στην Αυστρία). Αντίθετα, ο Βασίλης Εφραίμ Μάντζης (όπως έχει βαπτιστεί) έμεινε το πάλεψε. Μετά τη Ραμνούντα μετακόμισε στη γειτονική Μάχη Μαραθώνα, ενώ ο επόμενος σταθμός στην ποδοσφαιρική του διαδρομή ήταν η Τριγλία Ραφήνας. Κι όταν επιτέλους του παρουσιάστηκε η ευκαιρία ν’ αποδράσει από τα στενά όρια της Ανατολικής Αττικής, βρέθηκε στην Κρήτη, στον Κισσαμικό. Από εκεί πήγε στον Βόλο, προτού ακόμη η ομάδα της Μαγνησίας εμφανιστεί στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα και, μάλιστα, τον Γενάρη του 2020 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής της της τότε Football League για εκείνη την εποχή.
Προφανώς είναι αργά για ν’ ανεβάζει τον πήχυ των φιλοδοξιών του σε… τοπ «μαγαζιά». Εντούτοις, σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ο Ιωνικός ή όποια άλλη του αυτού επιπέδου τού προκύψει τα επόμενα χρόνια, κάλλιστα μπορεί να εισπράττει πέρα από ένα καλό μεροκάματο και την αγάπη τέτοιων μικρών ποδοσφαιρικών κοινωνιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super League Play Out: Η Λαμία, ο Πανουργιάς και το… χαμένο κοκκαλάκι της νυχτερίδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Άρης: Τα... γνωστά «ντου» του Καρυπίδη - Την «έπεσε» στον Τσαγκαράκη και συνεχίζει να δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!
- Φουρνιέ: Ο Μπαρτζώκας βρήκε τον Ζιντάν του
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» - Εκτός ο Εσε
- Κώστας Παπανικολάου: «Το καλεντάρι που έχει στηθεί από Ευρωλίγκα και FIBA είναι προβληματικό»
- Γερεμέγεφ: «Οι ιδέες του Ρουί Βιτόρια είναι περισσότερο επιθετικογενείς» - Σένκεφελντ: «Θετική αύρα ο Ρουί Βιτόρια»