Παναθηναϊκός: Βλέπει ΠΑΟΚ και... αφηνιάζει ο Αϊτόρ

Παναθηναϊκός: Βλέπει ΠΑΟΚ και… αφηνιάζει ο Αϊτόρ – Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε ντέρμπι της Super League

Ο Αϊτόρ Καταλαπιέντρα έφτασε τα τρία γκολ εναντίον του ΠΑΟΚ, μία επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην καριερά του σε βάρος μίας συγκεκριμένης ομάδας.

Ο κομβικός ρόλος του Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα στον φετινό Παναθηναϊκό αποδεικνύεται από τα νούμερα. Ο 26χρονος εξτρέμ έχει 26 συμμετοχές (1.843 λεπτά) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με απολογισμό 7 γκολ και 8 ασίστ. Μαζί με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος και με τον Καρλίτος του πρώτου γύρου, οι τρεις συνθέτουν τις «κολώνες» του Τριφυλλιού στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Αϊτόρ εμφανίζεται ιδιαίτερα επιδραστικός στα Play Offs, αφού έχει σκοράρει τα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού (στο 1-1 με την ΑΕΚ και στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ), ενώ από δικό του κόρνερ αρχίζει η φάση που καταλήγει στο γκολ του Χουάνκαρ, στην οποία μεσολάβησε η κεφαλιά του Ίνγκασον. Ακόμα και στο «Βικελίδης» που δεν είχε γκολ ή ασίστ, ο Ισπανός ήταν κατά γενική ομολογία ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Τριφυλλιού.

Το γκολ του Αϊτόρ απέναντι στον ΠΑΟΚ έχει και μία άλλη σημασία για τη στατιστική του ποδοσφαιριστή. Γιατί φαίνεται πως ο Ισπανός έχει αδυναμία στα «ασπρόμαυρα» δίχτυα, αφού τα παραβιάζει για τρίτη φορά στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Συνολικά, ο Αϊτόρ έχει τεθεί αντιμέτωπος σε 4 ματς με τον ΠΑΟΚ και σκόραρε στα 3, μετρώντας 2 νίκες και 2 ήττες.

Επίσης, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα κατά της οποίας ο Αϊτόρ έχει σκοράρει τα πιο πολλά γκολ. Οι τρεις περιπτώσεις που έχει χρηστεί σκόρερ ο 26χρονος επιθετικός κατά του Δικεφάλου του Βορρά, δεν έχει αντίστοιχο.

Στην Ελλάδα, ο Αϊτόρ έχει πετύχει δύο γκολ κατά της ΑΕΚ και ίδιο αριθμό σε βάρος της ισπανικής Σαμπαντέλ και ολλανδικών ομάδων. Μόνο με τον ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 3 τέρματα και κατά κάποιο τρόπο, είναι το προσωπικό ρεκόρ του.

Ο Ισπανός σκόραρε στο 2-1 της Κυριακής (3/4/2022), είχε διαμορφώσει το τελικό 3-0 στο αντίστοιχο περσινό ματς του «Απόστολος Νικολαΐδης» στα Play Offs, ενώ είχε ανοίξει το σκορ στην ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1 στην Τούμπα, στην κανονικά διάρκεια της περασμένης σεζόν.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News