ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Ετσι είπε το "ναι" ο Παπαπέτρου!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα συνεχίσει για άλλα 2 χρόνια να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα πράσινα. Σε μια win-win κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χαροποίησε τον κόσμο του το μεσημέρι της Κυριακής (11/7) με την γνωστοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας του «Πάπι» μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Μια υπόθεση που δεν ήταν εύκολη από την αρχή, αλλά απλούστευσε και έγειρε υπέρ των «πρασίνων» στην πορεία.

Πρώτα ο Παναθηναϊκός

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να εκτιμάει και φυσικά να «ζυγίζει» καλά τις αποφάσεις του και με βάση την εξέλιξη της πορείας του. Το περασμένο καλοκαίρι του έγινε πρόταση μείωσης αποδοχών στη μετά-Γιαννακόπουλου εποχή και του δόθηκε το χρίσμα του αρχηγού μια και ο Νικ Καλάθης αποχώρησε από το ΟΑΚΑ. Ο «Πάπι» είπε αμέσως ναι γιατί ήθελε να στηρίξει τη νέα προσπάθεια και φυσικά να έχει και αυτό τον σπουδαίο ρόλο. Του λίντερ. Αλλωστε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του είχε δείξει με εξαιρετικό τρόπο πόσο πολύ τον ήθελε το καλοκαίρι του 2018. Όταν και πήρε την απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο.

Πολλάκις ο 27χρονος φόργουορντ είχε τονίσει κάτι πολύ σημαντικό μέσα στη σεζόν. «Προτεραιότητά μου είναι ο Παναθηναϊκός». Αυτή ήταν η αλήθεια. Ακόμα και όταν υπήρχαν διάφορες φήμες περί αποχώρησης, αυτό ξεκαθάριζε, αλλά δεν έδινε και βάση. Αυτή ήταν μια μεγάλη αλήθεια. Βέβαια η υπόθεση παραμονής του στο ΟΑΚΑ δεν ήταν εύκολη καθότι υπήρχαν οι μνηστήρες, αλλά και το γεγονός πως θα έπαιζε ρόλο και το αγωνιστικό «χτίσιμο» της ομάδας.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν ενημερώσει την πλευρά του πως όταν τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ασχοληθούν με τη δική του υπόθεση και αυτή του Μήτογλου, χωρίς να μπουν στη διαδικασία για ποσά. Κάτι λογικό καθώς υπήρχε ο μακρύς δρόμος για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ άφησε στην άκρη το θέμα του και ασχολήθηκε με αυτό του Μήτογλου, καθότι ο «Πάπι» έπρεπε να δει τι θα γίνει με το γόνατό του. Το οποίο μέσα στη χρονιά είχε μαζέψει υγρό. Ετσι οι διαπραγματεύσεις καθυστέρησαν με τον αρχηγό να πηγαίνει στο Μόναχο για να εξεταστεί από ειδικό γιατρό ούτως ώστε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται και να ξεκινήσει θεραπεία. Μια κατάσταση που δεν τον άφησε να αγωνιστεί και με την Εθνική.

Η συνάντηση και η win-win κατάσταση

Το βράδυ της 28ης Ιουνίου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – και ενώ είχε ακούσει το «όχι» από τον Μήτογλου που έκλεισε στο Μιλάνο – συναντήθηκε με τη πλευρά του «Πάπι» (όχι με τον ίδιο) και του κατέθεσε μια άκρως δελεαστική πρόταση για 2 χρόνια (με ετήσιες αποδοχές του 1εκ. ευρώ). Εν ολίγοις αύξηση των αποδοχών του (λάμβανε 850.000 ευρώ με την μείωση). Οι «πράσινοι», όπως ήταν λογικό, ζήτησαν από τη πλευρά του 27χρονου φόργουορντ να μην αργήσει να απαντήσει γιατί πολύ απλά από την απόφασή του θα έπαιζε ρόλο το θέμα του μπάτζετ και οι λοιπές μεταγραφικές κινήσεις. Στο τραπέζι λοιπόν τέθηκε και ένα άλλο θέμα που βόλευε και τις δύο πλευρές. Ποιο είναι αυτό; Το NBA out. Διότι στο μυαλό του 27χρονου φόργουορντ υπάρχει αυτό το όνειρο. Της συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Για αυτό δουλεύει ακατάπαυστα κάθε καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συμφώνησε σε αυτό το θέμα με τον «Πάπι», αλλά σε μια κατάσταση που θα βγάλει και τους δύο κερδισμένους. Δηλαδή κλειστό διετές και κατά συνέπεια στην Ευρώπη θα υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τον Παπαπέτρου τα επόμενα 2 χρόνια ενώ αν υπάρξει πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ ακόμα και σήμερα θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό του 1εκ. ευρώ ως μπάι άουτ στην ομάδα. Αυτό το ζήτημα ρυθμίστηκε και έτσι την περασμένη Δευτέρα (5 Ιουλίου), η πλευρά του «Πάπι» είπε το «ναι». Απέμεναν κάποια διαδικαστικά, οι υπογραφές έπεσαν και έτσι φτάσαμε στο… ντιλ της Κυριακής (11/7).

 

Το πλάνο του Πρίφτη

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, σημαντικό ρόλο στο θέμα της παραμονής του Παπαπέτρου έπαιζε και το «χτίσιμο» της ομάδας. Αν παρέμενε ο Κάτας, πιθανότατα να μην ήταν σύμμαχος σε αυτή την ιστορία. Η έλευση του Δημήτρη Πρίφτη άλλαξε τα δεδομένα. Ο 53χρονος Ελληνας κόουτς του έδωσε να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και ότι θα δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα βοηθήσει και εκείνον αγωνιστικά και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα έχει καλύτερες μέρες. Το πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ένα από τα «κλειδιά» του «ναι» για τον «Πάπι» και φυσικά η γενικότερη επικοινωνία που είχαν οι δύο πλευρές.

 

Σύμμαχος το… εξωτερικό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει τον Παπαπέτρου, αλλά ήταν και… ήσυχος υπό την έννοια ότι ναι μεν υπήρξε ενδιαφέρον για τον 27χρονο φόργουορντ, αλλά δεν μετουσιώθηκε σε πρόταση. Η Ρεάλ, η Εφές και η Μπαρτσελόνα ήταν τρεις ομάδες που είχαν στο μυαλό τους τον «Πάπι», αλλά ως εκεί. Η ομάδα του Λάσο δεν κατέθεσε πρόταση ενώ η Εφές που φαινόταν να είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος έριξε όλο το χρήμα στον Μίτσιτς. Αν βέβαια δεν κρατούσε τον Σέρβο γκαρντ πιθανότατα να διαφοροποιούσε την ιστορία. Στο προσκήνιο βρέθηκε το όνομα της Μπαρτσελόνα του Σάρας που έψαχνε τον αντικαταστάτη του Χάνγκα. Όμως οι «μπλαουγκράνα» δεν προέβησαν σε κάποια πρόταση προς τον «Πάπι» και προτίμησαν να πάνε σε ένα win-win trade με την Βαλένθια. Δηλαδή να αποκτήσουν τον Κάλινιτς και να δώσουν τον Κλαβέρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News