NBA: Έπιασαν πάτο οι Λέικερς, μαθηματικός αποκλεισμός από το play in!

Tο χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού έλαβε τέλος. Η ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς ηττήθηκε στο… ρελαντί από τους αδιάφορους βαθμολογικά Φίνιξ Σανς και συνδυαστικά με τη νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς επί των Ντένβερ Νάγκετς είδε το «τρένο» του play-in τουρνουά να χάνεται οριστικά και αμετάκλητα!

Ο… διασυρμός των Λος Άντζελες Λέικερς ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (06/04) καθώς μπήκε η «ταφόπλακα» στις μαθηματικές τους ελπίδες για το play-in tournament.

Οι πρωταθλητές NBA του 2020 υποκλίθηκαν στους πρωτοπόρους αλλά αδιάφορους βαθμολογικά Φίνιξ Σανς και σε συνδυασμό με τη νίκη των Σαν Αντόνιο Σπερς επί των Ντένβερ Νάγκετς έμειναν οριστικά και αμετάκλητα εκτός συνέχειας της σεζόν μετά το πέρας της κανονικής περιόδου.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία από τις πιο ηχηρές αποτυχίες στα χρονικά του NBA, για μία ομάδα η οποία αποδείχτηκε άκρως υπερτιμημένη -αν όχι… «φούσκα»- παρά την πλειάδα «αστέρων» στο ρόστερ της (ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις, Ράσελ Γουέστμπρουκ), που, βέβαια, επί της ουσίας, δεν κατάφεραν να συμβαδίσουν λόγω των απανωτών σοβαρών τραυματισμών των δύο πρώτων. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπόρεσαν να βγουν ποτέ από την περιδίνηση εσωστρέφειας στην οποία είχαν βυθιστεί προ πολλού.

Το μέγεθος του «φιάσκου» των Λέικερς είναι τόσο δυσθεώρητο που τους έκανε την πρώτη στα χρονικά ομάδα που αποκλείστηκε από την postseason ενώ κατείχε τον «τίτλο» του «φαβορί» για την κατάκτηση του τίτλου!

Ποτέ άλλοτε από τη σεζόν 1984-85, όταν και άρχισαν να ανακοινώνονται πριν από την έναρξη της σεζόν τα «φαβορί» για τον τίτλο, δεν είχε αποκλειστεί από τα playoffs ομάδα που δινόταν είτε ως πρώτο είτε ως δεύτερο φαβορί για το πρωτάθλημα!

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως οι 48 -έως τώρα- ήττες των Λέικερς στην κανονική περίοδο συνιστούν τις περισσότερες για ομάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς! Σίγουρα, εάν μπορούσε, ο «βασιλιάς» θα διέγραφε μονομιάς αυτή την ολέθρια σεζόν, μολονότι είναι πιθανό να κατακτήσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News