Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Τα σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα 'μαθε...

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Τα σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ‘μαθε… Ο Ρώσος ολιγάρχης φέρεται να ετοιμάζει την απόβασή του στην Τουρκία

Τα τούρκικα ΜΜΕ αναφέρουν πως το deal του Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να αγοράσει την Γκιοτζεπέ έχει κλείσει. Από την άλλη, στέλεχος του κλαμπ κράτησε… κάτω την μπάλα και είπε πως τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Την ίδια στιγμή ακόμη και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν βλέπει με καλό μάτι την απόβαση των Ρώσων ολιγαρχών στην Τουρκία…

Η Γκιοζτεπέ βρίσκεται στην 18η θέση της Super Lig της Τουρκίας, εννιά βαθμούς μακριά από τη ζώνη της σωτηρίας. Θα είναι ένα… θαύμα αν σωθεί, αλλά ποιος ξέρει σύντομα είναι πολύ πιθανό να γίνει η πιο ισχυρή ομάδα της χώρας. Οπότε πολλά μπορεί να συμβούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Φρένο για την ώρα – Τί γίνεται με την Τσέλσι

Στην Τουρκία θεωρούν δεδομένο πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα αγοράσει την ομάδα της Σμύρνης, που έχει τις ρίζες της στο Κονάκι, στον Μπουρνόβα και σε άλλες συνοικίες της πόλης. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κλαμπ, όμως, ο Ταλάτ Παπάτια έβαλε… φρένο για την ώρα. «Ο Αμπράμοβιτς δεν προσέγγισε κανέναν για να μιλήσει για την αγορά του συλλόγου. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Κι εμείς από τα ΜΜΕ διαβάζουμε πως αγόρασε την ομάδα. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ανακοινώσεις όταν οι συζητήσεις ωριμάσουν», δήλωσε το τηλεοπτικό δίκτυο DHA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσέλσι: Πώς εξελίσσεται η κούρσα της αγοράς σε προσκήνιο και παρασκήνιο

Ίσως το… φρένο να έχει να κάνει και με την πώληση της Τσέλσι. Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία από χθες να περνούν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» τα στελέχη των επενδυτικών γκρουπ που ενδιαφέρονται για να συναντηθούν με τους εκτελεστικούς των «μπλε» και κυρίως με το δεξί του Αμπράμοβιτς, την Μαρίνα Γκρανόφσκαϊα. Ο «χορός» άνοιξε με τους υπεύθυνους της πρότασης Ρίκετς. Αύριο έχουν σειρά εκείνοι του Τοντ Μπέλι και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια τα στελέχη των άλλων δύο προσφορών. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να έχει την πρόταση της Raine Group, της τράπεζας που προσέλαβε ο Αμπράμοβιτς για να βρει αγοραστή, ως τις 18 Απριλίου.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν

Πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικων της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε αναφέρει πως οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα του. Με τον πληθωρισμό να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και την λίρα να κατρακυλούσε μέχρι και την έναρξη της ρωσικής εισβολής, οι Ρώσοι ολιγάρχες ίσως να είναι σανίδα σωτηρίας.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, δε, φέρεται να έχει μεταφέρει στην Τουρκία τουλάχιστον ένα από τα πολυτελή γιοτ του.

Σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε στο κάδρο, η Βικτόρια Νούλαντ, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Η Τουρκία θα πρέπει να προσέξει να μην γίνει παράδεισος των ολιγαρχών, ακόμη κι αν δεν συμμετέχει στις κυρώσεις», δήλωσε η Νούλαντ.

Οπότε αναμένονται εξελίξεις με τη Σμύρνη, έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό να ελπίζει να αποκτήσει και μια ομάδα που θα γίνει πόλος έλξης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News