Μόντε Κάρλο: Ο Τσιτσιπάς στον δρόμο της υπεράσπισης, ο Τζόκοβιτς στης... επιστροφής!

Μόντε Κάρλο: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να υπερασπιστεί τον σπουδαιότερο τίτλο που έχει κατακτήσει στο χώμα, στο Masters του Μόντε Κάρλο, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να έρχεται για να… μείνει!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καλείται να υπερασπιστεί τον σπουδαιότερο τίτλο που έχει κατακτήσει στο χώμα, στο Masters του Μόντε Κάρλο, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να έρχεται για να… μείνει!

Επικρατώντας του Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στέφθηκε την περσινή σεζόν ο πρίγκιπας του Μόντε Κάρλο. Με το χώμα να αποτελεί μία από τις αγαπημένες του και πιο ταιριαστές επιφάνειες για το παιχνίδι του, επανέρχεται εκεί, ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία του μέχρι το Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο (περνάει ως bye τον 1ο) έναν εκ των Ρίντερκνετς ή Φάμπιο Φονίνι, με τον δρόμο του να έχει αρκετές δυσκολίες αφού θα βρεθεί στο ταμπλό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Θυμίζουμε πως Ναδάλ δεν υπάρχει, ωστόσο ο Τσιτσιπάς θα βρει στον δρόμο του στη συνέχεια παίκτες όπως οι Σονέγκο, Αλιασίμ ή Σβάρτσμαν πριν το πιθανό συναπάντημα με τον Γερμανό.

Ο δρόμος του Στέφανου Τσιτσιπά

  • Ρίντερκνετς ή Φονίνι
  • Σονέγκο
  • Οζέρ Αλιασίμ ή Σβάρτσμαν
  • Ζβέρεφ ή Ρούμπλεφ
  • Τζόκοβιτς ή Αλκαράθ

Η κρίσιμη καμπή για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Με όλα τα τεκταινόμενα γύρω από την άρνησή του να εμβολιαστεί και την αποπομπή του από την Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς έχει αγωνιστεί σε μόλις τρεις αγώνες στο Ντουμπάι, όπου η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας ήταν φανερή. Η ήττα από τον Βέσελι τον Φεβρουάριο ήταν και η τελευταία φορά που είδαμε τον Σέρβο, ο οποίος μην μπορώντας να αγωνιστεί ούτε στις ΗΠΑ, ψάχνει στο χώμα τη μεγάλη επιστροφή.

Ο Τζόκοβιτς αποτελούσε ένα από τα φαβορί για να τερματίσει με περισσότερους Grand Slam τίτλους από τους Φέντερερ και Ναδάλ, αλλά είδε τον Ισπανό να φτάνει πρώτος στο… μαγικό 21 στη Μελβούρνη. Η εκπληκτική εκκίνηση του Ναδάλ συνοδεύεται πλέον από ερωτηματικά, αφού ο τραυματισμός στα πλευρά τον αφήνει χωρίς την πολυτέλεια να προετοιμαστεί κατάλληλα και η κατάσταση που θα βρίσκεται στο αγαπημένο του Roland Garros, αλλά και το πόσο θα έχει αγωνιστεί, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά.

Στο διάστημα αυτό, ο Τζόκοβιτς θέλει να πάρει όσα περισσότερα παιχνίδια -και νίκες- γίνεται στα πόδια του, ώστε να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο major του Παρισιού, του οποίου είναι και κάτοχος, αφού επικράτησε πέρσι του Ναδάλ στον ημιτελικό (κάτι που υπάρχει στο μυαλό των δύο) και του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό.

Ο δρόμος του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μόντε Κάρλο

  • Νταβίντοβιτς Φοκίνα ή Ζιρόν
  • Μπαουτίστα Αγκούτ
  • Κάρλος Αλκαράθ Γκαρφία ή Φριτζ
  • Ρούουντ ή Χούρκατς
  • Τσιτσιπάς ή Ζβέρεφ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News