Παναθηναϊκός: Μία καθοριστική Κυριακή για τη μάχη της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να βρεθεί ακόμα και μόνος τρίτος μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής, εφόσον περάσει νικηφόρα από τους Ζωσιμάδες.

Αυτή η Κυριακή είναι στην κυριολεξία κομβική για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επανέρθει στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Είναι ο γενικότερος συνδυασμός της 4ης αγωνιστικής των Play Offs.

Την ίδια μέρα, ο Άρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Συνεπώς, οι δύο ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού θα παίξουν μεταξύ τους και ένας εκ των δύο θα χάσει βαθμούς ή και αμφότεροι στο σενάριο της ισοπαλίας.

Άρα, εφόσον ο Παναθηναϊκός νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, τότε σίγουρα το βράδυ της Κυριακής θα είναι μόνος τέταρτος ή ακόμα καλύτερα, τρίτος στο ενδεχόμενο του «Χ» στη Θεσσαλονίκη.

Επιπροσθέτως, το Τριφύλλι εάν επικρατήσει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, θα «τελειώσει» τον αντίπαλο του. Τώρα, ο ΠΑΣ απέχει πέντε βαθμούς και με νίκη, μειώνει στους 2 και αναπτερώνει τις ελπίδες του για να διεκδικήσει το όνειρο της Ευρώπης. Εάν ηττηθεί, με το -8 ρεαλιστικά δεν θα έχει προσδοκίες.

Εξυπακούεται ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της αγωνιστικής για τον Παναθηναϊκό. Ξέρει ότι είναι πιο κρίσιμη από κάθε άλλη μέχρι τώρα και προσπαθεί να το περάσει στους παίκτες του. Τα «κανονάκια» μειώνονται και οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Conference League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News