Τα Νέα: «Ο Ιβάν Σαββίδης ευεργετεί ρωσόφωνους αυτονομιστές»
Λεπτομέρειες για την αποστολή βοήθειας από Έλληνες της Ρωσίας, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, στους αυτονομιστές που βρίσκονται σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ενώ η Μαριούπολη και οι περιοχές του Ντονμπάς σφυροκοπούνται από τους Ρώσους, αποκαλύπτουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.
Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου αναφέρεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας» προσέφερε 20 οχήματα και 14 γεννήτριες στο Ντονμπάς, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πρόκειται για είδηση που επιβεβαιώνει ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονμπάς, Ντενίς Πουσίλιν ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το εκπληκτικό στη δωρεά του Σαββίδη προς τους αυτονομιστές του Ντονμπάς, αφορά το εξής γεγονός: είναι πανομοιότυπη με εκείνη που έκανε ο πολέμαρχος των Τσετσένων Καντίροφ, προς το αυτονομιστικό κίνημα του οποίου ηγείται ο Πουσίλιν. Μόνο στους αριθμούς αλλάζει σε σχέση με αυτή του Σαββίδη: ο Καντίροφ τους δώρισε 50 αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού UAZ και άγνωστο αριθμό γεννητριών…»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καραπαπάς για Δούκα: «Δήμαρχος Αθηναίων ή εργοδηγός του Αλαφούζου;»
- Ολυμπιακή Ημέρα 2026: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ενώνουν δυνάμεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού
- Νίκολα Μιλουτίνοφ: Αυτή είναι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
- ΟΦΗ: Επίσημη η απόκτηση του Ανδρέα Μπουχαλάκη
- Reuters: Πρώτο το in σε αξιοπιστία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα – Πρωτιά και για το δελτίο του Mega
