Παναθηναϊκός: Η ΚΑΕ είχε κάτι να «ξηλωθεί», η ΠΑΕ δεν έχει

Η διοικητική ομάδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέτυχε και ξηλώθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο… Στην ΠΑΕ, στη διοίκηση έχουν απομείνει δύο-τρία άτομα να κάνουν όλες τις δουλειές. Ψάχνεις να βρεις στελέχη να απολύσεις ή να επιβραβεύσεις… και δεν βρίσκεις!

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξήλωσε όλη την ηγεσία του Παναθηναϊκού και κίνησε τη διαδικασία αντικατάστασης της. Ανεξαρτήτως της έκβασης του εγχειρήματος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είχε στελεχώσει τη διοικητική πυραμίδα.

Τάκης Τριαντόπουλος, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Καλαϊτζής, Νίκος Παππάς, όλοι είχαν πόστα στη διοίκηση και είχαν τις αρμοδιότητες τους.

Το μοντέλο που εφάρμοσε ο Γιαννακόπουλος δεν λειτούργησε, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι στον σύγχρονο αθλητισμό, μία ομάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα χειρίζονται τα θέματα της και να παίρνουν αποφάσεις.

Μία γρήγορη σύγκριση με τη δομή της ΠΑΕ επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο πρόεδρος, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και δύο-τρία άτομα ασχολούνται με όλα τα ζητήματα: από τις διαπραγματεύσεις των μεταγραφών, μέχρι μία… απλή αλλαγή λάμπας.

Σε αυτό το σκέλος, η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αποκατέστησε το οργανόγραμμα, όταν μετά το φθινόπωρο του 2017 είχαν αποχωρήσει οι στενοί συνεργάτες του (Παναγόπουλος, Μπαλομένου, κ.α.). Παρότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ διαπιστώνει τις ελλείψεις στη στελέχωση και κατά καιρούς προβαίνει σε κάποιες κινήσεις, εν τέλει δεν τις ολοκληρώνει.

Αντίστοιχα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στο πλευρό μόνο τον Δημήτρη Σαραβάκο που δεν είναι παρεμβατικός και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ο οποίος όμως έχει άλλα καθήκοντα.

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφές και σε αυτό το κομμάτι, για να αποκτήσει περισσότερη ευελιξία, μεγαλύτερες δυνατότητες και να ανακουφιστούν μερικά στελέχη που κάνουν, στην κυριολεξία, τα πάντα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News