ΡΟΪ ΚΙΝ: «Δεν μπορείς να στέκεσαι και να βλέπεις ένα νεαρό παιδί να πηγαίνει για το πέναλτι πριν από εσένα»

Με τους πιο έμπειρους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας τα έβαλε ο Ρόι Κιν μετά τον χαμένο τελικό, στα πέναλτι, από την Ιταλία.

Τα δικά του παράπονα έκανε μετά το τέλος του τελικού και την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στα πέναλτι, ο Ρόι Κιν. Ο Ιρλανδός τα έβαλε τόσο με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές όσο και με τον Άγγλο προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Συγκεκριμένα τόνισε πως, «Όταν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις δεν μπορείς να στέκεσαι και να περιμένεις από ένα νέο παιδί να εκτελέσει πέναλτι πριν από εσένα, απλά δεν πρέπει. Δεν μπορείς να αφήνεις ένα ντροπαλό 19χρονο παιδί να πάει πριν από εσένα. Έχουν πολύ περισσότερη εμπειρία, ο Ραχίμ έχει κερδίσει τρόπαια, πρέπει να βγουν μπροστά από τα νέα παιδιά και να πάρουν την ευθύνη».

Να σημειωθεί πως ο Σάκα δεν έχει εκτελέσει ποτέ πέναλτι με την ομάδα του, την Άρσεναλ κι όμως του δόθηκε η ευθύνη να εκτελέσει το βαρυσήμαντο πέμπτο πέναλτι. Ενώ ακόμα στα άλλα δύο αστόχησαν ποδοσφαιριστές, που είχαν ελάχιστο χρόνο στο τουρνουά και στον τελικό μπήκαν στο τελευταίο λεπτό.

Την εξήγηση του για τους εκτελεστές, που επέλεξε. έδωσε ο Σάουθγκειτ, ο οποίος δήλωσε: «Διάλεξα τους εκτελεστές με βάση τα όσα είχαμε κάνει στις προπονήσεις και κανείς δεν είναι μόνος του. Έχουμε κερδίσει σαν ομάδα και το βάρος, του ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε πέφτει πάνω σε όλους μας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News