Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3: Τρελά πράγματα που κόβουν την ανάσα

Οι φίλαθλοι ακόμα παραμιλάνε με τον χτεσινό ημιτελικό του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-3, ένα ματς που οι εφημερίδες ομόφωνα χαρακτήρισαν «τρελό» ή «αδιανόητο».

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρίτσαρντ Νταν, μιλώντας στο BBC Radio 5 δήλωσε πώς αυτό ήταν «ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ποδοσφαίρου που έχω δει στη ζωή μου».

Δεν γίνονται κάθε μέρα τέτοια παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στην πραγματικότητα συνέβη για πρώτη φορά ένας ημιτελικός να τελειώσει με αυτό το χορταστικό σκορ.

Επτά γκολ έχουν σημειωθεί άλλες δυο φορές σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης αλλά τα πολλά ήταν από τη μια… πλευρά: 1994-95 Αγιαξ – Μπάγερν  5-2, 2017-18 Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2. 

Το ρεκόρ των Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ

 

 

 

Το ρεκόρ του Φόντεν

Εκτός από τις δυο ομάδες, ιστορία έγραψαν και οι παίκτες. Ο Φιλ Φόντεν έφτασε τα 9 γκολ. Κανένας Άγγλος κάτω των 21 ετών δεν έχει σκοράρει τόσα στο Champions League.

 

O Άλαν Σίρερ που βρέθηκε ως σχολιαστής στο γήπεδο, ομολόγησε ότι κλωτσούσε σε κάθε φάση. Προειδοποίησε δε τους παίκτες της Σίτι ότι θα υποφέρουν στη ρεβάνς. «Ελπίζω να μην μετανιώσουν για αυτές τις χαμένες ευκαιρίες και να θυμούνται τι έπαθε η Τσέλσι στον προηγούμενο γύρο» δήλωσε ο παλαίμαχος διεθνής φορ.

 Τι είπε ο Μπενζεμά για το πέναλτι αλά Πανένκα

Ο Μπενζεμά έχασε δύο πέναλτι πρόσφατα εναντίον της Οσασούνα, αλλά αυτό δεν κλόνισε την αυτοπεποίθησή του. Εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι πήρε το ρίσκο κι εκτέλεσε πέναλτι αλά Πανένκα. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτή του την απόφαση είπε:

«Αν δεν εκτελείς πέναλτι, δεν θα χάσεις ποτέ πέναλτι. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης, αυτό είναι όλο. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, οπότε το κάνω μου βγαίνει σε καλό» είπε ο Γάλλος επιθετικός.

Από την πλευρά του ο Κάρλο Αντσελότι αποκάλυψε ότι ο Μπενζεμά είχε εξασκηθει σε αυτή τη νέα τεχνική του πέναλτι πριν από το ταξίδι στο Μάντσεστερ.

«Το δοκίμασε στην προπόνηση αλλά δεν ήξερα πώς θα το επιχειρήσει στον αγώνα. Τα πήγε πολύ καλά, δείχνοντας ισχυρή προσωπικότητα και χαρακτήρα» τόνισε.

Δείτε την αντίδραση του Γκουαρδιόλα στο πέναλτι του Μπενζεμά

 

Tι είπαν Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα

 

Τώρα οι δυο ομάδες προετοίμαζονται για τον επαναληπτικό που θα γίνει την Τετάρτη (4/5) στη Μαδρίτη. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι, δεν τρέφει αυταπάτες: «Χρειαζόμαστε κάποια μαγικά (για να προκριθούμε» ομολόγησε βγάζοντας το καπέλο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, συνεχάρη τον Κάρλο Αντσελότι για την απόδοση της ομάδας του. «Για να κερδίσεις αυτή τη διοργάνωση, από τη μικρή εμπειρία μου, θα πρέπει να ξεπερνάς καταστάσεις που σου φέρνει στο δρόμο σου το ποδόσφαιρο» είπε.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News