Παναθηναϊκός: Η επιστροφή στην Ευρώπη περνάει από τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε δύο παιχνίδια σε διάστημα πέντε ημερών και από την έκβαση τους, θα κριθεί η επίτευξη των στόχων του στη φετινή σεζόν.

Η μοίρα τα έφερε έτσι που η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, θα κριθεί από τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο στον τελικό του Κυπέλλου, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Αλλά και στα Play Offs, γιατί οι δύο φιναλίστ θα αναμετρηθούν και την τελευταία αγωνιστική, την Τρίτη 17/5 στην Τούμπα.

Ασφαλώς, πρόκειται για δύο παιχνίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο ΠΑΟΚ θα είναι αδιάφορος στο φινάλε του πρωταθλήματος, αφού ρεαλιστικά έχει ελάχιστες ελπίδες να απειλήσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αντίστοιχα, το κεκτημένο της δεύτερης θέσης δεν κινδυνεύει για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να «καίγεται» για βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Επειδή δύσκολα θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League από την προτελευταία αγωνιστική ή θα έχει τεθεί νοκ-άουτ. Ούτε είναι απλή υπόθεση ένα διπλό στην Τούμπα, ακόμα και με τον ΠΑΟΚ αδιάφορο.

Φυσικά, στον τελικό του Κυπέλλου το κίνητρο θα είναι αμφίδρομο. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αμφότεροι θα επιθυμούν την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, οι «πράσινοι» ενδέχεται να έχουν και την πίεση της Ευρώπης, αν δεν τα έχουν καταφέρει στο πρωτάθλημα.

Είναι προφανές ότι το επίπεδο δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό έχει ανέβει. Διότι θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που υπερτερεί αγωνιστικά και τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να εκπληρώνει υψηλότερους στόχους. Φυσικά, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι έχει τα φόντα να πετύχει. Θα είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News