Παναθηναϊκός: Τα ματς με Άρη και ΑΕΚ που είναι... «εξάποντα»

Παναθηναϊκός: Το 2Χ2 με Άρη και ΑΕΚ δίνει προβάδισμα για την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Άρη και την ΑΕΚ, σε δύο παιχνίδια που δίνουν… έξι και όχι τρεις βαθμούς. Δεν αλλάζει σύστημα και πρόσωπα ο Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα.

Μία κρίσιμη δυάδα παιχνιδιών έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω των Play Offs. Γιατί σήμερα (1/5) και την επόμενη Κυριακή (8/5), θα αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές του για τη συμμετοχή στο Conference League: τον Άρη και τον ΑΕΚ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα ματς που κατά κάποιο τρόπο δίνουν… έξι βαθμούς. Τους τρεις που θα πάρει ο νικητής και τους τρεις που θα χάσει ο ηττημένος. Επίσης, η έκβαση των αναμετρήσεων επηρεάζει και το ηθικό κάθε ομάδας, ειδικά όταν το πρωτάθλημα έχει περάσει πια στην τελική ευθεία.

Είναι σαφές ότι τα περιθώρια για λάθη έχουν στενέψει επικίνδυνα. Ο Παναθηναϊκός με 2Χ2 νίκες δεν θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά θα έχει αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα. Συγχρόνως, θα στείλει μήνυμα υπεροχής στους αντιπάλους του.

Αντίστοιχα, με ήττα απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η διαφορά του Τριφυλλιού από τον Άρη θα αυξηθεί στους πέντε βαθμούς, (πρακτικά 6 με την ισοβαθμία) και δύσκολα θα καλυφθεί στα τέσσερα ματς που απομένουν. Άρα, πλέον κάθε 90λεπτο είναι στην κυριολεξία, «do or die»…

Ο Παναθηναϊκός με ίδιο σύστημα και ενδεκάδα 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πέντε απουσίες για το αποψινό παιχνίδι, τους Διούδη, Κουρμπέλη, Πούγγουρα, Σάρλια και Λούντκβιστ. Ωστόσο, κανένας από τους απόντες δεν υπολογίζεται ως βασικός από τον Σέρβο προπονητή, στο 4-3-3 που θα εφαρμόσει εναντίον του Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο. Οι Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς θα αποτελέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ο Παλάσιος θα παίξει αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ ως αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News