ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ: Όταν ο Γιάννης ... πρόλαβε τον Στέφανο!

Ο Κώστας Κοφινάς γράφει για τις προοπτικές και τους ορίζοντες που ανοίγονται για τους δυο Έλληνες σούπερ σταρ…

Αρχές καλοκαιριού. Ο Τσιτσιπάς μολονότι προηγείται του Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros, ηττάται και χάνει την ευκαιρία. Θα ήταν αυτός που θα ξεπερνούσε θρύλους, ο πρώτος Έλληνας αθλητής στο Έβερεστ της δόξας.
Μέσα καλοκαιριού. Ο Αντετοκούνμπο ανατρέπει τα εις βάρος της ομάδας του δεδομένα, οι Μπακς κάνουν μια απίστευτη σειρά και πανηγυρίζουν τον τίτλο στο ΝΒΑ!

Όλος ο Παγκόσμιος Τύπος υμνεί το κατόρθωμα του Έλληνα μπασκετμπολίστα, περίπου όπως έκανε πριν από λίγες εβδομάδες με τον Τσιτσιπά. Ναι, δεν είναι όνειρο! Στην ψηφοφορία για τον καλύτερο αθλητή της πατρίδας μας πριν από λίγα χρόνια, η μάχη ήταν σκληρή και τα επιχειρήματα των δυο πλευρών για το ποιος είναι πραγματικά ο υπέρτερος, αναμφίβολα στέρεα.  Τώρα, αυτή η κουβέντα μοιάζει άτοπη. Αμφότεροι είναι ψηλά. Πολύ ψηλά. Δεν πρόκειται για δυο αθλητές που ερίζουν για την πρωτιά στα μέρη μας. Μιλάμε για το ποιος είναι ο καλύτερος στον πλανήτη! Με την ασύνορη επιτυχία του ο Γιάννης πρόλαβε τον Στέφανο. Ακριβώς έτσι. Τον πρόλαβε! Γιατί είναι βέβαιο ότι και ο Τσιτσιπάς θα βιώσει την κατάκτηση Grand Slam, σίγουρα θα φτάσει στον κολοφώνα της δοξας.

Αλλά η μέρα ανήκει στον Αντετοκούνμπο. Τον δικό μας Γιάννη. Τον παίκτη που γιορτάζει τίτλους με ραμμένη την ελληνική σημαία στη μεσα πλευρά του σακακιού, τον άνθρωπο που σε κάθε του δήλωση δεν λησμονεί την Ελλάδα. Που τον αγκάλιασε όταν ήταν άσημος. Και που καμαρώνει τώρα με τα επιτεύγματα του μπασκετμπολίστα που έχει το φωτοστέφανο για να αφήσει εποχή. Καλά να είμαστε να τον απολαμβάνουμε. Να μετράμε ατομικούς και συλλογικούς τίτλους. Με την ελπίδα ότι στο τέλος θα χάσουμε το …μέτρημα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News