READERS CHOICE: Ο Γιάννης μίας άλλης Ελλάδας

Ο 25χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής Νομικής, Δημήτρης Τζελέπης γράφει στο sportday.gr και εγκαινιάζει τα blogs των αναγνωστών μας

Το παιδί από τα Σεπόλια και του Ζωγράφου που όταν έπαιζε μπάσκετ στην Α2 στον Φιλαθλητικό μετρούσε τα άστρα του NBA και ονειρευόταν να παίξει στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και ανάμεσα στους καλύτερους. Τα κατάφερε το 2013 όταν οι Μπακς τον επέλεξαν στο ντραφτ, ένα παιδί που μεγάλωσε μέσα στις κακουχίες και στις δυσκολίες έκανε το μεγαλύτερο άλμα της τότε πορείας της ζωής του, αλλά και του αθλήματος που αγαπούσε.

Από την πρώτη στιγμή ήθελε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, δούλεψε πάρα πολύ, με επιμονή και υπομονή έφτασε να κερδίζει επαίνους και καλά λόγια από θρύλους του NBA, όπως Κόμπι Μπράιαντ, Λεμπρόν Τζέιμς, Σακίλ Ο’ Νιλ, Μάτζικ Τζόνσον, αλλά δεν αρκέστηκε μόνο στους επαίνους, ήθελε και την κορυφή του NBA. Θα μπορούσε να πάει σε μία ομάδα που είναι βιτρίνα του αμερικανικού μπάσκετ, αλλά επέλεξε να μείνει στο Μιλγουόκι και στο Ουισκόνσκιν και τα κατάφερε.

Μετά από πολλά στραπάτσα φέτος ήταν η ώρα του, οδήγησε τους Μπακς στην κορυφή και στη γη της επαγγελίας μετά από 50 χρόνια. Ο Γιάννης είναι ο νέος Βασιλιάς του NBA. Το παιδί με το σπάνιο ήθος, ύφος και με μετρημένα πάντα τα λόγια του κερδίζει τους πάντες. Δείχνει ότι εάν κάτι το θέλεις πολύ και επιμένεις, θα ανταμειφθείς, γιατί τα όνειρα είναι αμέτρητα και δεν κοστίζουν και κάποιες φορές γίνονται πραγματικότητα.

Είναι ο Γιάννης μίας άλλης Ελλάδας, όχι της μιζέριας, της φαγωμάρας και της αλληλοεξόντωσης.

Τώρα μπορεί να πει “πατέρα τα κατάφερα” και εκείνος να τον καμαρώνει από ψηλά και η μαμά του να είναι διπλά χαρούμενη για την οικογένεια που πάλεψε να φτάσει ψηλά και δεν της χαρίστηκε τίποτα.

Οι αθλητές πρέπει να είναι πρότυπα για τα νέα παιδιά, όχι μόνο για το τι κάνουν όταν ιδρώνουν την φανέλα, αλλά και όταν είναι έξω από τα γήπεδα και ο Γιάννης είναι ένα φωτεινό παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News