ΠΑΟΚ: Τα χαμόγελα και το... μικρό καλάθι

Όλα όσα μπορούν να καταγραφούν από ένα φιλικό κλειστό και για τα ΜΜΕ, ενός αγώνα με τον Βόλο που ο ΠΑΟΚ τον είχε ανάγκη για πολλούς λόγους

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Βόλου με 3-1 στη λεγόμενη «πρόβα τζενεράλε» για τις δυο ομάδες.  Ένα φιλικό που ο «Δικέφαλος του Βορρά» το είχε ανάγκη όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά δεν θέλησε να το «αξιοποιήσει».

Η αναμέτρηση δεν έγινε μόνο κεκλεισμένων των θυρών αλλά και χωρίς ΜΜΕ. Το φιλικό χαρακτηρίστηκε «προπονητικό». ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μην του δώσει «επίσημο» χαρακτήρα. Ένας από τους λόγους ήταν και το να αποφύγει τις «κακοτοπιές». Μπορεί το σενάριο να φαντάζει ακραίο αλλά μια αποβολή σε φιλικό παιχνίδι που έχει στοιχεία καταγραφής, θα «μετρούσε» ενόψει της πρεμιέρας.

Σίγουρα, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει» το φιλικό με τον Βόλο για να «αλλάξει την ατζέντα» όπως λένε και οι συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ. Να δώσει τροφή για συζητήσεις καθαρά αγωνιστικές. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Πως να γίνουν κρίσεις για παιχνίδι που δεν το είδαν παρά μόνο άνθρωποι των δυο ομάδων;

Απο τη μια, το κέρδος είναι η επιστροφή του Νέλσον Ολιβέιρα με γκολ. Οι επιθετικοί τρέφονται με αυτά, πόσο δε μάλλον ο Πορτογάλος που έχει περάσει τόσα και τόσα τους 14 μήνες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Η συνολική του παρουσία δεν μπορεί να κριθεί, τουλάχιστον από κάποιον που δεν ήταν στο γήπεδο και δεν είχε εικόνα. Το γκολ όμως μετράει κυρίως στην ψυχολογία. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.

Η άλλη είναι το μικρό καλάθι που – θέλοντας και μη – κρατάνε όλοι, καθώς ο ΠΑΟΚ τα έχει πάει καλά στα φιλικά στα οποία είχε από καθόλου έως ελάχιστο κόσμο και δεν μπόρεσε να δείξει πράγματα σε αγώνες με γεμάτες κερκίδες. Παίζει τόσο πολύ ρόλο αυτό; Πολύ ή λίγο, θα φανεί. Θα πρέπει όμως να καταγραφεί ως μια παράμετρος καθώς πολλοί λένε πως αυτό που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ είναι από προσωπικότητες.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην πρεμιέρα τον Παναιτωλικό. Εκεί, ό,τι και αν έχει γίνει μέχρι τότε, δε θα μετράει. Οι δυσκολίες για μια ομάδα περνάνε μόνο με νίκες. Όλα τα άλλα μπορεί να βοηθήσουν, αλλά σαν τη νίκη, δεν έχει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News