ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ: Ο πιο δύσκολος αντίπαλος της Σιμόν Μπάιλς

Η Σιμόν Μπάιλς αποχώρησε και ο Γιάννης Λαμπίρης εξηγεί γιατί είναι δύσκολο να νικήσει αυτό τον αντίπαλο

Στους εφετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αλλάξει (εμπλουτίσει) τον Ολυμπιακό όρκο που εκφωνούν οι αθλητές, οι προπονητές και οι κριτές, μόλις για 3η φορά στην ιστορία.

Καθώς ήθελαν να συμπεριληφθούν οι όροι όπως «Ισότητα φύλων» και «Αλληλεγγύη».

Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να τον εμπλουτίσουν  ακόμα περισσότερο, δανειζόμενοι τη φράση μιας τεράστιας αθλήτριας και από τις μεγαλύτερες ολυμπιονίκες, τη Σιμόν Μπάιλς.

«Προστατεύστε το σώμα και το μυαλό των αθλητών» ήταν η προτροπή της προς τους διοργανωτές αλλά και προς τα μέλη τη ΔΟΕ.

Στο Τόκιο πήγε έχοντας ήδη πέντε μετάλλια από το Ρίο (τέσσερα χρυσά σε σύνθετο ομαδικό και ατομικό, σε άλμα και έδαφος και ένα χάλκινο στη δοκό).

Ο στόχος της αυτή τη φορά ήταν πέντε χρυσά, αλλά σύντομα η ίδια αποφάσισε να αποχωρήσει από το σύνθετο ομαδικό (και μια μέρα μετά και από το ατομικό)!

Η αφορμή ήταν ένας μικροτραυματισμός από μία πτώση στον ίππο, αλλά η ουσία ήταν πολύ πιο βαθιά στην ψυχή της.

«Πρέπει να προστατεύουμε το μυαλό μας και το σώμα μας, και όχι μόνο να βγαίνουμε εκεί έξω και να κάνουμε ό,τι θέλει ο κόσμος να κάνουμε.

Σωματικά νιώθω καλά. Συναισθηματικά όμως, ποικίλλει ανάλογα τη στιγμή και την ώρα. Το να έρθω εδώ στους Ολυμπιακούς και να είμαι το αστέρι δεν είναι εύκολο» είπε αμέσως μετά.

Αυτός ήταν (και παραμένει) ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής της πολύ απλά γιατί ο αντίπαλος δεν είναι απέναντί της όπου συνήθως εκεί είναι ανίκητη.

Είναι βαθιά στο μυαλό και στην ψυχή της, είναι στο παρελθόν της, όταν έπεσε και αυτή θύμα του γιατρού-τέρας της ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ Λάρι Νάσαρ.

Ο οποίος είχε κακοποιήσει πάνω από 265 γυναίκες εκμεταλλευόμενος το υψηλό πόστο του.

«Ήταν ένας γιατρός θαυματοποιός που όταν έμπαινες στο ιατρείο του σου έπαιρνε κάθε πόνο που είχες. Δυστυχώς όμως από ένα σημείο και μετά ο πόνος που σου άφηνε φεύγοντας από εκεί ήταν πολύ πιο ισχυρός» είπε κάποια στιγμή η Σιμόν Μπάιλς, που ήταν ένα από τα δεκάδες θύματα του.

Και μπορεί ο γιατρός να εκτίει μια ποινή μαμούθ (αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 175 ετών) στη φυλακή, αλλά δυστυχώς είχε προλάβει να «φυλακίσει» ο ίδιος αθώες ψυχές σημαδεύοντάς τες ανεξίτηλα για πάντα.

Η Σιμόν Μπάιλς, λέει ότι δεν απολαμβάνει πλέον τόσο τους αγώνες, δεν το χαίρεται και την αγχώνουν οι προσδοκίες του κόσμου για αυτήν.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Βασικά είναι οι πληγές που έχει ανοιχτές αλλά δεν φαίνονται καθώς είναι εσωτερικές στην ψυχή της. Είναι οι «δαίμονες» στο μυαλό της που αν και δεν είναι ορατοί – όπως οι ανταγωνίστριές της στο γήπεδο – αποτελούν τελικά τον πιο δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News